Magjistarët nuk korrën sukses me këtë grua! Përse?

0
338

Kësaj gruaje burri i saj deshi t’i bënte magji ngase ai kishte lëshuar fenë dhe nuk falte namazin. Gruaja, muslimane e devotshme, kishte shkuar te gjykatësi dhe i kishte thënë: Burri im nuk falet, dua të ndahem prej tij!

Gënjen se unë falem- ishte përgjigjur burri në foltore.

Nuk e dua më atë, madje as për para- shtoi gruaja.

Atëherë ma kthe mehrin (dhuratën martesore)- insistoi burri.

Gruaja së bashku me babanë e saj ia kthyen 40. 000 dinarë.

Pas shkurorëzimit burri shkoi te një magjistar dhe kërkoi t’i bënte magji asaj. U pajtuan se bashku me të por magjistari nuk ia arrinte dot qëllimit. Pas një kohe, magjistari ra në kontakt me burrin dhe i tha: Ka kohë që unë lidhem me djaj dhe mundohem t’i bëj magji asaj gruaje por nuk mundemi. Pasi që shkove ti hyra në dhomë dhe më erdhën djajtë që i dërgova te shtëpia e saj.

Çfarë bëtë?- i pyeta.

Gjetëm melaike te shtëpia e saj, që e kishin rrethuar atë dhe nuk lejonin askënd të hynte aty. Kjo për arsye se ajo ditën dhe natën lexon Kur’an- iu përgjigjën.

Kush e ruajti këtë grua? Atë e ruajti Allahu, i Cili thotë:

… po All-llahu është mbrojtësi më i mirë dhe Ai është mëshirues i mëshiruesve”. (Jusuf, 64),

Kush i mbështetet All-llahut, Ai i mjafton atij”. (et Talak, 3)

Atë qe e ruan Allahun nuk mund ta dëmtojnë as xhinët dhe as njerëzit andaj vëlla dhe motër mbështetuni ne Allahun se Ai ju mjafton juve!

 

Burimi: www.denana.com
Isam el Avid
Përshtati ne shqip: Sedat Gani Islami

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here