A nuk turpërohesh të ankohesh?

0
305

Tregohet se një njeri kishte shkuar te një dijetare dhe i është ankuar se është i varfër.

Dijetari i tha: A dëshiron të jesh i verbër dhe të kesh 10.000 euro?

U përgjigj: Jo!

… Dijetari i tha: a dëshiron të jesh memec dhe te kesh 10.000 euro?

U përgjigj: Jo!

Dijetari i tha: A dëshiron të jesh i çmendur dhe të kesh 10.000 euro?

U përgjigj: Jo!

Dijetari i tha: A dëshiron të jesh pa duar dhe këmbë e të kesh 20.000 euro?

U përgjigj: Jo!

Dijetari i tha: A nuk turpërohesh të ankohesh kur ke me vete 50.000 të mirat e Allahut.

Njeriu e kuptoi se sa të mirat e Allahut i kishte, kështu që vazhdoi ta falënderojë Allahun, të kënaqet me gjendjen e tij dhe nuk iu ankua askujt asnjëherë.

 

Përktheu: Valdet Kamberi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here