Home Opinione Lotë nuk ka, por zemra rëndë…Pasha Allahun, më vjen turp të qaj,...

Lotë nuk ka, por zemra rëndë…Pasha Allahun, më vjen turp të qaj, a nuk duhet njeriu të jetë i lumtur për këto mirësi?!

1zl9emc

Mirza..wAllahi ka qenë i veçantë.E falenderojë Allahun që kam njohur një njeri të tillë.Gjithmonë ka ditur të më sjell …buzëqeshje në fytyrë, të më gëzon dhe të më ngrohë , kur gaboja më drejtohej me zërin e tij të butë.Me të jam bërë më e mirë, e qëndrueshme dhe e fortë kur ishin në pyetje sprovat! E lus Allahun subhanehu ue teala ta shpërblen me shpërblimin më të mirë, t’ia jep 72 hyritë, dhe të mos ia ndalon mirësinë të cilën aq shumë e dëshironte, për të cilën aq shumë ka bërë dua:”Të shikon në Fytyrën e Tij s.w.t”

Allahu Ekber! Shumë herë ka ditur të më flas për familjen e tij, për nënën e tij, të cilën e ka dashur shumë, shumë ka bërë dua për udhëzimin e saj.Ka qenë mburojë e fortë, i ashpër dhe i palëkundur!Pasha Allahun po i humb fjalët, sepse thjeshtë nuk di si ta shkruaj këtu sinqeritetin, dashurinë, mirësinë, Fenë e tij dhe cilsitë e tjera.. I la prindërit e tij për të sjellur buzëqeshje në fytyrat e fëmijëve, për ta ndihmuar këtë popull të shtypur dhe luftoi deri në fund që fjala e Allahut të jetë më e LARTA!

E arriti atë që aq shumë e dëshironte,dhe atë për të cilën aq shumë bënte dua.Jetoi për Islam, dhe Allahu e nderoi me shehidllëk.”Ndëroi jetë me buzëqeshje të fëmijës dhe zemër luani.”Allahu na ka pregaditur, po wAllahi.Herën e parë kur kanë njoftuar se ka ndëruar jetë, mërzia kaploi trupin tim.Shumë kam qarë.Kam ditur një gjë e cila më ka mbajtur:” Allahu është gjithmonë në anën e durimtarëve”.Njeriu duhet të jetë i vetëdijshëm që ne të gjithë jemi të Allahut, dhe se të gjithë do t’i kthehemi Atij, dhe se vdekja është njëherë, përse të mos jetë në rrugën e Allahut? Herën tjetër kur njoftuan, isha e lumtur dhe krenare, edhe pse në thellësin e shpirtit ofshaja që nuk është më me ne, e dija që Allahu është mëshirues, dhe se Mirza është në vendin më të mirë In sha Allah. Po, krenare edhe më shumë se krenare.

Dëshiroj ta porosis familjen e tij, të dashurit e tij, ata të cilët e kanë përkrahur, që të jenë të fortë.Mirza ju ka dashur shumë.. In sha Allah, Mirza ynë na pret në vendin më të mirë, në vendin të cilin Allahu ua ka pregaditur besimtarëve të sinqerë.Qëndroni të nënshtruar ndaj Allahut dhe bëni dua për Mirzën tonë!Lidhja jonë e fundit nuk është Dunjaja, por XHENNETI!

Lus Allahun që të na mëshiron, dhe të na dhuroj sabër, që nga kjo sprovë të dalim të fortë, të nënshtruar ndaj Allahut s.w.t.Mos e haroni lumturinë të cilën Allahu ua ka dhënë, shëndetin, gëzimin vitet e kaluara!Mos u dorëzoni, por qëndroni, luftoni sepse ajo është dëshira e Mirzës tonë rahimehullah.

Gjithashtu, dëshiroj t’u them atyre të cilët tërë kohën janë munduar ta nënçmojnë (Allahu i nënçmoftë), të cilët kanë goditur në nderin e tij dhe në sinqeritetin e tij, le ti kenë frik Allahut subhanehu ue teala!

Dijeni që ekziston Dita e Gjykimi! Mirza ynë ka ndëruar jetë si shehid In sha Allah, sepse Allahu është i vetmi i cili e din se çfarë ka në zemrat e besmtarëve, kush je ti? Kush je ti të gjykosh dhe të flasësh për nijetin e tij?

Mjerë për ty, mjerë për ty..Cfarë do t’i thuash Allahut subhanehu ue teala?

Qëndroni të fortë në emër të Allahut.Mirza ju ka dashur, por knaqësia e Allahut ka qenë më parësore! Për këtë shkak mos u mërzitni! Por falenderoni Allahun sepse ai është krenaria jonë.Allahu ma dërgoftë atë në Xhennet. “Të dua”. “Të kam dashur edhe un ty..”

E Lus Allahun subhanehu ue teala që nënës së tij ti jep sabër (durim), dhe le të di se Mirza i saj e ka dashur shumë, dhe se me shumë gëzim ka folur për të..

Falenderimi i takon Allahun për çdo gjendje. Bëni dua

Shkruar nga Gruaja e Mirza Ganiçit

Previous articleRrëfimi special për shqiptarët e vrarë në Siri nga familjarët e tyre
Next articleMjekët famoz të Islamit