Home Zgjodhëm për ju. Kush ngopet me ushqim tek ai hyjnë gjashtë fatkeqësi

Kush ngopet me ushqim tek ai hyjnë gjashtë fatkeqësi

Lehtësi e zgjimit për ibadet të natës, dhe largimi i gjumit i cili e pengon ibadetin. Kapitali i lumturisë është jeta, ndërsa gjumi e shkurton jetën. Themeli i asaj që të pengon nga ibadeti është ushqimi i tepërt.

Ebu Sulejman ed-Darani ka thënë: “Kush ngopet me ushqim tek ai hyjnë gjashtë fatkeqësi: humbja e ëmbëlsisë së ibadetit, pamundësia e ruajtjes së mençurisë, mungesa e mëshirës ndaj krijesave, sepse kur njeriu është i ngopur vetë, mendon se të gjithë njerëzit tjerë janë të ngopur, i vështirësohet ibadeti (adhurimi), i rritet lakmia dhe i rriten dëshirat, dhe përderisa besimtarët i vizitojnë xhamitë ata i vizitojnë nevojtoret”

Previous articleShega ,qershia dhe kranberi – mëso për dobitë e tyre
Next articleQë fëmijët tuaj të jenë të dëgjueshëm dhe të bëhen më të mirë se ju