Kujdes, fushë e minuar!

0
276

Paramendoni sikur jeni duke ecur në rrugën tuaj, befasisht shihni një pllakatë ku shkruan:

(Mos leviz tutje – fushë e minuar)! Në këtë rast nuk do të ndjeni ndonjë hidhrim apo nervozizëm mbi atë që e ka vendosur statusin e kësaj pikture, ani pse të ka “ndaluar”. Përkundrazi do të mendosh si ta falenderosh atë, sepse pllakata nuk ju ka kufizuar lirinë tuaj por ju ka garantuar sigurinë tuaj!

Kështu pra: Ekziston një dallim i madh në mes atyre që i kuptojnë kufijtë e Islamit si një sfidë e lirisë dhe ata që kuptojnë si një garancë e sigurisë!

Allahu i madhërishem thotë:

“E kush tejkalon kufijtë e Allahut i ka bërë padrejtësi vetëm vetë së tij”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here