Home ARTIKUJ Këshillë rreth filmit i cili ofendon të Dërguarin salallahu alejhi ve selem

Këshillë rreth filmit i cili ofendon të Dërguarin salallahu alejhi ve selem

Shejh i nderuar, Allahu u dhasht sukses, pytjet janë të shumta, kërkojn këshillë për nxënësit e dijes dhe pët të tjerët rreth asaj që ka ndodhur , filmin i cili ofendon dhe tallë të Dërguarin e Allahut salallahu alejhi ve selem,cila është këshilla juaj në këtë ders ?

Këshilla ime është : qetësia dhe mos të ketë urrejtje në ketë mënyrë, protestat,të luftosht të pa fajshëmit,të dëmtësh pasurin, kjo nuk lejohet. Ajo çka është dashur është se ; dijetarët janë ata të cilët u kundërpërgjigjen, jo njerëzit e rëndomtë, dijetarët janë ata të cilët u kundërpërgjigjen në këso gjëra, mbajeni qetësin, ata dëshirojn çrregullim, zhurmë, dëshirojn të na ngacmojn, kjo është ajo që ata dëshirojn, dëshirojn që ne të vritemi ndërmjet veti, ushtarët ndalojn kurse të tjerët sulmojn, kështu pastaj ndodhin rrahjet, vrasjet, plagosjet, këtë e dëshirojn ata, andaj qetësi, qetësi.

Atyre që u takon tu kundërpërgjigjen janë dijetarët dhe të menqurit largëpamës,apo mos tu kunderpërgjigjemi, mos të shpejtojm me kundërpërgjigjje. Mushrikët i thonin të Dërguarit (salallahu alejhi ve selem), magjistarë, gënjeshtarë,murgë…etj Allahu e urdhëronte me durim, e urdhëronte të Dërguarin e Tij me sabër.Nuk kanë bërë protesta në Meke, nuk kan shkatrruar shtëpit e mushrikëve, nuk e kan mbytur asnjërin. Sabër dhe qetësi derisa Allahu tua lehtësoj muslimanëve ndonjë zgjedhje.

Është obligim qetësia, posaqërisht në këto ditë të fitneve, dhe për shkak të këqijave që janë prezente në vendet Islame. Duhet qetësi, dhe mos të ngutemi në këso gjëra. Njerëzit e rëndomt nuk e përmirësojn situaten përpjekjet e tyre, ata janë injorantë, nuk dinë.Nuk u qëndrojnë përballë këtyre gjërave përveç dijetarëve dhe të menqurve largëpamës .

(Shejh Feuzan)

Previous articleHyrja e osmanëve në trojet arbërore dhe kthimi në Islam
Next articleKrishterimi a është Radikal Shkruan: Gazmend Islami