Infarkti ndodh më shpesh pas gripit

0
357

Infarkti dhe inflamacioni shpesh paraqiten te njerëzit modernë, tregojnë statistikat. Megjithatë, tani shkencëtarët britanikë kanë gjetur se paraqitja e tyre është e lidhur me vaksinën e gripit, tetanozit dhe meningokokit.

Zemra dhe goditja në tru janë veçanërisht të prira te personat e ndjeshëm.

“Shkalla e goditjes në zemër ishte më e lartë tre ditë pas infektimit, dhe madje pesë herë infarkti ishte më i zakonshëm pas infeksioneve të frymëmarrjes, ndërsa 66 për qind e pacientëve raportuan infeksione post-urinare.

Sulmi në tru tri herë më shpesh ndodh pas çdo infeksioni “, tha Liam Smith nga Spitali Mbretëror i Londrës, ku edhe është kryer ky hulumtim./Mesazhi/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here