Home Opinione Historiku i “bardhë” i davetit në Shqipëri

Historiku i “bardhë” i davetit në Shqipëri

analiz

Me vëmendje dhe koncentrim kam lexuar këto ditë, gjithçka që është shkruar  rreth situatës në Siri, që për fat të keq, Shteti Islamik i Irakut, luftohet nga çdo anë, nga brenda dhe jashtë. Të them të drejtën, nuk kam shkruar, por as që e kam pasur ndërmend, për dy arsye:

1.Situata është tepër e tensionuar dhe si pjesë e këtij ummeti, jam frikësuar se mund të gaboj diçka, për të cilën do të jap llogari Ditën e Gjykimit.

2.Mendoj se shpalosja e fitneve të Sirisë në tokat shqiptare, nuk ka ndonjë dobi, përkundrazi, këtu ka situatë dhe derte tjera, për të cilat çdo thirrës, duhet ta çon amanetin në vend dhe shpalosja e fitneve të Sirisë këtu, ua kënaq shpirtin armiqve të kësaj feje dhe laikëve, të cilët disa herë kanë bërë thirrje për burgosje dhe kërcnime ndaj atyre që kanë marr rrugën për Siri.

Por ja, ka njerëz të cilët, pa aspak ndërgjegje, të dështuar në fushën e davetit në vendin e vet, u dhemb lukthi që “t’i rregullojnë problemet në vendet tjera”. Ende nuk na dhanë llogari se me strategjinë e kalbur të tyre, ku kanë arritur? Përgjije e cila, çdoherë, çdoherë, do të jetë negative.

Ajo që më bëri të shkruaj është letra e pretenduesit të diturisë nga Shqipëria, Zejdi Bardhoshi,  për të cilin, të them të drejtën, kam pasur respekt dhe këtë e dëshmoj publikisht, sepse çdoherë e kam konsideruar si hoxhë akademik, i cili është hoxhë i argumentit, librit dhe kam menduar se kundërshtimin që na bën ai dhe mendimet e tij rreth demokracisë dhe votimeve, i ka për shkak të ixhtihadit.

Është kohë e fitnes, kohë e një pluhuri i cili qorron sy, mbyll veshë dhe paralizon moral të brendshëm dhe të jashtëm të muslimanit, kohë e kundërshtimeve, siç ka thënë Pejgamberi sal’allahu alejhi ue selem, se: “Vërtet kush do të jetojë prej jush do të shohë shumë kundërshtime.”

Allahu azze we xhel ka thënë: “Mos merr përsipër të flasësh për atë që nuk ke dije, se me të vërtetë dëgjimi, shikimi dhe të menduarit, për të gjitha do të merret njeriu në llogari.”

Sa mirë që ka thënë poeti:

Shkrova tepër i sigurt atë ditë për ato që shkruhet.

Se dora ime një ditë do të tretet, po shkrimi s’do të shuhet.

Sikur të bëja mirë do të shpërblehesha me më të mirin shpërblim.

E në të kundërt, unë jam ai që do t’i vuajë pasojat me dënim.

Bekër ibn Abdullah el Muzeniu ka thënë: “Ruhu prej fjalës, të cilën nëse e ke thënë të vërtetë nuk merr shpërblim për të, e nëse e ke thënë gabim ngarkohesh me gjynah prej saj. Ajo fjalë është paragjykimi i keq dhe dyshimi ndaj vëllait tënd.”

Ebu Kalabeh Abdullahi, i biri i Zejd el Xhuremiut ka thënë: “Nëse nga vëllai yt të vjen diçka që nuk e pëlqen prej tij, atëherë me të gjitha mundësitë e tua justifikoje atë. Nëse nuk gjen ndonjë justifikim, atëherë thuaj me veten tënde: ‘Mbase vëllai im ka ndonjë arsye që unë nuk e di’.”

Allahu Ekber, sa fjali të mirë ka thënë Ebu Kalabeh, Allahu e mëshiroftë, mirëpo këto fjalë janë për njerëzit që kanë mend, dinë të logjikojnë, ta ndërtojnë urën e tyre, para se t’ua ndërtojnë të tjerëve, të rregullojnë për vete, para se të rregullojnë tek të tjerët.

Do të mundohem, me ndihmën e Allahut të Lartësuar, që t’ia citoj fjalët, për arsye se, eksperienca që kam pasur me njerëz më të këqij se ky, kam mësuar se çdoherë arsyetohen me preteksin: Jam nxjerrë nga konteksti. Andaj, në thojza janë fjalët e tij, ndërsa pastaj do të vije përgjigja e jonë.

Zejdi Bardhoshi, Allahu e udhëzoftë, thotë:

“Esselam alejkum! Historiku i zi i deules ne Irak

E theksojme dhe nje here qe kur themi se deulia eshte grup havarixhesh, kemi per qellim kreret e grupit dhe organizatoret e tij, kurse muslimanet e thjeshte qe gjenden aty te mashtruar nuk mund te quhen te tille, por thjeshte themi per ta se jane ne vendin e gabuar. E lusim Allahun ti shperblej per nijetin e mire, te mos ua quaj gjynah dhe qe sa me pare ti bashkohen xhebhe nusres ose frontit islamik”.

Që në fillim të shkrimit, ai ka bërë disa gabime, për të cilat, sinqerisht, njeriu i ditur mendon para se të shkruaj.

Çfarë e bëri Deulen që të akuzohet nga ana juaj se janë grup havarixhësh? Ku janë argumentet dhe çfarë ke lexuar ti për metodologjinë dhe akiden e Deules? Nëse akuza jote thuhet për shkak të tekfirit që ia bëjnë Arabisë Saudite, atëherë akuza juaj është shumë e rëndë për të cilën do të japësh llogari ditën e gjykimit. Tekfiri është pjesë e rregullave dhe ixhtihadit, ekziston mundësia që për një pjesë të dijetarëve, një person, shtet apo sulltan, të jetë kafir, ndërsa për të tjerët jo, siç ka qenë çështja e Haxhxhaxh ibn Jusufit dhe disa dijetarë të tjerë të murxhive dhe xhehmive, për të cilët dijetarët kanë kundërshtim se a janë kafira apo jo. Kjo aspak personin nuk e bën të jetë havarixh, sepse Deule, asnjëherë nuk ka bërë tekfir për mëkatet e mëdhaja dhe të vogla, ndërsa këtë nuk e kam pritur asnjëherë nga një njeri të ditur si ju. Keni frikë Allahun dhe mos akuzoni.

Nëse një person i është rebeluar një sulltani, selefi asnjëherë nuk e kanë akuzuar si havarixh, siç është çështja e Seid ibn Xhubejrit, Allahu e mëshiroftë.

Por si duket, mllefi i ka tejkaluar kufijtë dhe të ka verbuar që mos të lexosh dhe ta thuash të vërtetën.

Pastaj, pa asnjë njohuri rreth situatës në Siri, thotë se duhet t’i bashkohen dy grupeve, e një ndër grupet “Xhebhetu Nusra”. Them: Allahu Ekber. Flet për një çështje pa aspak dituri. Deule dhe Xhabhatu Nusra, në akide i kanë të njëjtat parime, këtë e ka deklaruar Ebu Muhammed el-Xhulani në deklaratën e tij të fundit, ndërsa kundërshtimet i kanë rreth politikës në fushën e xhihadit. Dihet mirë se Xhabhatu Nusra, është formuar nga Deule, me finansimet dhe ushtarët e saj, me urdhër të “havarixhit” Ebu Bekër el-Baghdadi, në kohën kur ju dhe hoxhallarët e juaj të botës arabe, qanit nëpër hutbe. Përderisa ju qanit, të tjerët bënë ushtri, ndërsa përderisa ju qeshni (si tash), të tjerët derdhin gjakun.

Është interesant se, Xhabhatu Nusra ka besatim tek kreu i Al-Kaidës, Ejmen edh-Dhavahiri dhe është legjitimuar po nga ai: “A e besoni një pjesë të librit, e tjetrën e mohoni. C’mund të jetë ndëshkimi ndaj atij që punon ashtu prej jush, pos poshtërim në jetën e kësaj bote, e në Ditën e Gjykimit ata hidhen në dënimin më të ashpër”. (El-Bekare, 85)

Pastaj, pretenduesi i diturisë, thotë:

“Ky grup ne Irak ka formuar shtetin, gjoja, pa u marre vesh me shura (konsulte) me grupet e tjera te xhihadit. Keshtu, fillojne eleminimin e kundershtareve te grupeve te tjera te xhihadit. Kane vrare komandate te xhejshul islamij te irakut atehere, muxhahide dhe krere te fiseve sunije. Ne fillim, merreshin vetem me grupet e vogla te xhihadit e pastaj filluan me grupet e medha. U be shume shqetesuese eleminimi qe keta po u benin rivaleve tek grupet e tjera te xhihadit. Kan vrare me dhjetra koka te xhihadit atje e shume muxhahide, por rinia islame atehere ishte shume e dhene pas bemave te kaides (pra ketij grupi) dhe nuk i degjonte ankesat e grupeve te tjera te xhihadit se keta po na eleminojne. Keta te deules ne Irak i vrisnin rivalet me preteksin se i kane bere huruxh shtetit islam, jane rrebel, jane fasik, se nuk kane besatim per te parin e tyre. Ky qe nje problem i tyre qe eshte nje fakt se jane havarixh”.

Më vjen turp prej vetes, që kam pasur mendim të mirë për ju. A nuk keni turp që të shkruani fjalë që nuk i beson as fëmija? A kështu u mësuan Adnan Arurat dhe Ali Hasenat?

Shteti Islamik i Irakut është formuar me konsultim (shura), mes grupeve Xhejsh el-Fatihin, Xhund el-Sahaba, Ketbijan Ansar el-Teuhidt uel Sunnah, Xhejsh el-Taifa el-Mensura, Al-Kaidës dhe grupe të tjera sunnite të cilat ishin revoltuar nga vrasjet që i kryenin amerikanët, ende pa u formuar, dhe, sa për informim, para formimit të Shtetit Islamik të Irakut, statistikat e organizatave për të drejtat e njeriut thonë se janë vrarë 600.000 civil të pafajshëm nga ushtria amerikane në Irak. Të flasësh për “zullumin” e “havarixhëve” duke mos e përmendur këtë fakt, është turp dhe fshehje të realitetit, për të cilën do të pyetësh Ditën e Gjykimit.

Që në fillim të formimit, caku kryesor i tyre ka qenë luftimi i Amerikës, kudo që t’i kapin, kjo ka shkuar shumë mirë saqë, ky shtet sheriatik u shtrye në Anbar, Ninava, Kirkuk, në pjesën dërmuese të Salahuddinit, në një pjesë të Babilit, Dijalës dhe Bagdadit.

Për dy vite ata kanë korrë një sukses të pa parë në shekullin 20 dhe 21, atmosfera xhihadike mbizotëronte në çdo anë të Irakut, por deri kur? Deri atëherë kur disa ketibe të vogëla sunnite filluan të bashkëpunojnë me Amerikën në luftë kundër muxhahidave. Atëherë kur Xhejsh Islami në krye me Hamed Aliun, u bënë aleat të Amerikës dhe morrën armët kundër muxhahidëve duke vrarë disa prej tyre dhe ti aspak nuk i ke quajtur havarixh vrasësit e tyre, ndërsa kundërshtarët po? Atëherë, u obliguan të merren me ata, sepse armiku i brendshëm është shumë më i madh se armiku i jashtëm. Edhe këtë informacion e fshehe, pa pikë turpi.

Pse nuk e tregove dispozitën e ndonjë personi apo grupi i cili në shekullin tonë bashkëpunon me armikun numër një në botë, SHBA-në? Apo mos vallë, e konsideron mik? Mos më thuaj, se nuk e besoj!!!

Aspak nuk është e vërtetë se ata i vrisnin njerëzit për shkak “khuruxhit”, kjo është shpifje për të cilën do të japësh llogari Ditën e Gjykimit, o pretendues i diturisë, ata i vritnin për shkak të bashkëpunimit dhe spiunimit që ua bënin muxhahidëve në Irak, mu atëherë kur vritnin kësi lloj të njerëzve, moto e Deules ishte: “Amerikani musliman është shumë më i dashur për ne se murtedi arab”.

“Por zeri i grupeve te xhihadit te demtuar prej tyre u mbyt nga intuziazmi i madh qe ekzistonte per ta ne boten islame. Por ama do te vinte nje dite kur keta do te felliqeshin dhe Allahu do te merrte hak per te demtuarit e te vraret prej tyre ne radhet e xhihadit te irakut, e kjo dite eshte shami”.

Përsëri informata të gabuara, përsëri shpifje dhe akuza. Ku janë fëlliqur o i mjerë? Fitneja që është duke ndodhur është për shkak se Deule nuk i konvenon FSA-së dhe grupeve tjera të cilat bashkëpunojnë me shtete demokratike dhe të cilat kanë interesat e tyre të politikës së jashtme. Dihet qartë se FSA-ja në një mbledhje me të huajt ka shprehur pajtim që Bashar al-Assadi të mbetet president, me kusht që të hapet dera e votimeve demokratike. Deule është shkaku kryesor që të gjitha grupacioneve që janë piuna të perëndimit, ua prish pazarin dhe garancën që e japin ata te tagutat e tyre. O i mjerë.

“Nje problem tjeter i tyre ne irak ishte se ata ecnin me idene se miliona shia (rafidi) mund te asgjesoheshin, nderkohe qe ne fakt popullsia civile qofte dhe e shiiteve nuk duhet te prekej. Dhe nese dikush do te vriste popullsi civile, qofshin rafidi apo kafira, e tua vishte grupeve te xhihadit, keta te fundit duhet te distanoheshin, sic bejne muxhahidat e shamit. Se nuk ka logjik e as argument feje qe thote se mund te asgjesosh miliona njerez! Miliona njerez mund te udhezohen ne islam, ose pas gjendjes se luftes me ta, mund te besh paqe per te jetuar ne paqe, por nuk mund te asgjesohen te gjithe! Por cfar ndodhi me deulen (kaiden) atje?”

E ku janë argumentet se nuk mund të asgjësohen? Nëse një pjesë e njerëzve bashkëpunon, përkrah, voton, jep kurajo, mbush ujë, ushqen dhe ndihmon një armik, dispozitën e ka të njëjtë: “Sa’ab ibn Xhathama transmeton se Pejgamberi sal’allahu alejhi ue selem, është pyetur për gratë dhe fëmijët që të sulmohen natën, ai, sal’allahu alejhi ue selem, ka thënë: “Ata janë prej tyre”.

A mos doni të thoni se jeni më largpamës, më të mëshirshëm dhe më të butë se Pejgamberi sal’allahu alejhi ue selem.

Nëse është nevoja dhe nëse komandantët e xhihadit së bashku me dijetarët e shohin të arsyeshme që të vriten “miliona njerëz”, e gjithë kjo nëse shihet të arsyeshme dhe me qëllim që të vriten, e çfarë thua nëse nuk e kanë pasur për qëllim që t’i vrasin? A akuzohen përsëri siç i akuzoni ju? Jo, Ibn Kudame në “Mugnin” e tij thotë: “Është e lejuar që të mbyten grat dhe fëmijët në sulmet e natës dhe të shkatrrohen ndërtesat dhe hendeqet përderisa të jetë qëllimi që mos ti mbytish ata veqanarisht; dhe është e lejuar që të mbytën shtazët e armikut në mënyr që të thehet armiku, për këtë nuk ka mendime të ndryshme nga ulemat. (El-Mughnij, 10/503)

A mos je ti më i ditur se Ibn Kudame? A nuk ke turp të flasësh pa aspak dituri?

Allahu i Lartësuar thotë: “Në qoftë se doni të merrni hak, atëherë ndëshkoni në atë masë sa jeni ndëshkuar ju” (Nahl, 126)

Shejhul Islam Ibn Tejmijje rahimehullah, ka thënë: “Është e drejt e tyre që ti masakrojn. Pra është e drejt e tyre që ta bëjnë atë në shenjë hakmarrje dhe të shpaguhet e njëjta por mund të ia falin edhe pse sabri është më i mirë. Kjo është kur masakrimi nuk sjell ndonjë fitore në Xhihad, dhe nuk është për një tretman të njëjt (armiqësorë). Por kur të masakruarit e tyre do të sjell pranimin e besimit dhe si vrejteje kundër agresioneve të ardhshme , atëher në këtë rast (masakrimi ndaj jo-Muslimanëve) është pjes e Xhihadit të rekomendueshëm dhe ndëshkim për ata”.(Ibn Muflih në Alfuru’ vëll.6 f.218)

“Ata bene disa sulme vetvrasese mes popullsise civile shiite, dhe i moren persiper, kurse rafidite (shiitet) dhe irani bene te tjerat, mes shiave, dhe ia veshen kaides dhe terrositeve. Pse? Sepse do te benin spastrim etnik te sunive nga jugu i irakut dhe nga nje pjese e bagdadit. Doshin te benin ndryshime demagrofike te popullsise e kjo nuk mund te behej pa pretekse te tilla, dhe ne fakt i bene, se jemi te gjithe deshmitare te spastrimit qe ata ju bene ca zonave ne bagdad dhe ne jug te irakut. Ata gjithashtu doshin te tregonin se e vetmja alternative e sunive per qeverisje eshte kaidja, e kjo per 99 per qind te irakieneve dhe per vendet per rreth, por dhe per ndekombetaret qe kane ndikimin e tyre ishte e papranueshme, dhe keshru irani, rafidite, arriten, duke shfrytezuar kaiden dhe veprimet e e saj, ta marrin ne dore shtetin e irakut”.

Kjo aspak nuk është e vërtetë dhe shihet se nuk ke informacione të sakta se çfarë me të vërtetë ka ndodh në Irak. E vetmja frikë për amerikanët dhe shiitët në Irak ka qenë Al-Kaida, ata dëshironin që nëpërmjet sulmeve në civil që të bëjnë pastrim, siç e keni përmendur, por të njëjtën kohë ta revoltojnë popullin irakian kundër muxhahidave, duke i akuzuar se vrasin civil, edhe pse muxhahidat dilnin me deklarata se nuk kanë të bëjnë me këto sulme.

Interesant është se i përmend vetëm gabimet e muxhahidëve, askund nuk e përmende se në pjesën sunnite të irakut, nuk e keni përmendur askund futjen e 200 mijë biblave, për krishterizimin e arabëve, apo ndoshta nuk e ke ditur?

“Sot iraku eshte i pushtuar nga shiat. Ky eshte fakt qe e mohon vetem nje kokforte. Mbi dhjete milione suni atje po masakrohen nga rafidite. Kaidja atje ka dhjete vite dhe ka deshtuar, Ka mbetur prej saj atje vetem aq sa ju duhet rafidive per te vazhduar shtypjen e sunive. A e shikoni pra se si u shfrytezua organizata e kaides ne irak, per te mos e marre qeverisjen sunite! Muajt e fundit, mbasi deshton kaidja atje, nga vujtja, sunite e irakut ngrihen ne demostrata, pra fiset, per lire, per te drejta. Kaq kerkojne, se rrezikojne te shuhen fare, tu ndryshohet feja me dhune, tu perdhonohen grate ne burgjet e Malikiut dhe iranit. Nuk munden te arrijne me shume per momentin. Ngrihen pra sunite ne demostrata, dhe e kercenojne shtetin e shiave qe te mos i shperndaje me dhune, se do kapin armet, por shiat hyne me dhune, me preteksin, se po luftojme kaiden!!! A e shihni projektin shkaterrues te kaides per sunite atje!”

Turp. Çfarë nënkupton ti me fjalën pushtim? A i pranon kufijtë që i kanë vizatuar organizatat e kufarëve? Në një periudhë kohore Al-Kaida ka pasur vështirësi, e jo për shkak amerikanëve, por për shkak njerëzve si puna jote, të cilët bëhen më “katolik se papa” dhe japin mësim nga karikja e kompjuterit. Ata disa herë kanë qenë të tradhtuar nga njerëzit të cilët janë blerë nga ana e amerikanëve dhe kjo është normale, kjo ka ndodhur në kohën e Pejgamberit sal’allahu alejhi ue selem dhe gjeneratave të para, ku armiqtë blejnë njerëz të brendshëm për të luftuar, por kjo nuk do të thotë se kanë dështuar. Xhihadi, me Al-Kaidën apo pa Al-Kaidën, do të vazhdojë, por ti do të japësh llogari për atë se çfarë flet.

Pse nuk e keni përmendur situatën kur amerikanët dhunonin gra dhe fëmijë? Kush ishte atëherë grupacioni që bënte rezistencë? Apo ndoshta ka pasur ndonjë grup tjetër, pos Deules? Allahu Ekber. O Zot, na ruaj nga xhahilijeti!!!

“Para ca ditesh rinia e fiseve sunite (qe para ca kohesh quheshin sahavat) kapin armet per te luftuar me ushtrine e shiiteve qe hyne ne qytetet e sunive, por nderhyne kaidia (deulia). Perse? Kuptohet qarte. Trupat e shiave e lane te lire te hynte per te justifikuar shtypjen e revoltes, dhe mosplotesimin e kerkesave te popullit suni. Keshtu hyjne ne qytetet e sunive me preteksin se po luftojme kaiden. E pastaj arrestojne pa hesap organizatoret suni te demostratave, marrin gra ne burgje etj. Para dhjete vitesh te gjithe e ndoqem me entuziazem momentin kur i ashtuquajturi shtet islam i irakut hyne me makina e me flamuj te zi ne Enbar. Po sot ku shkoi Iraku? A kane mend ata qe mbeshtesin grupin e Ebu Beker Bagadiut, se kjo organizate po demton ineresat e sunive. Akoma nuk e kuptojne se kjo organizate ka elemente te futur ne te nga irani e shiat per te bere sulme atje ku duan rafidite dhe per te demtuar interesat e sunive. Deshtimin e organizates se Bagdadiut ne Irak e mohon vetem nje fanatik i verber, ose njeri xhahil, ose nje njeri i dyshimte, se s’ka pegjigje tjeter. Te japin pergjigje ku eshte projekti i tyre per irakun ne dhjete vite. A nuk e kuptoni o vellezer? A deshironi qe dhe shami te kete fatin e Irakut me bemat e organizates se Bagdadiut”.

Na mbyte me dezinformata or burrë, mjaft më se turp për ty. Organizimin e rezistencës kundër ushtrisë shiite në Irak e bën Deule, ata janë përkrahur dhe armatosur nga ana e Deules, ndërsa është përkrahur nga populli. Këtë nuk e mohon askush tjetër, pos një xhahil i situatës, siç jeni ju.

Ku e keni argumentin dhe dëshmitarët se ka elemente të futura nga Irani dhe Shiat? Pse aspak nuk e përmend se me çlirimin e burgut të Ebu Gurejbit dhe Taxhit, mbi 7000 musliman janë liruar dhe populli ka filluar ta fitojë besimin tek Deule dhe ta përkrah maksimalisht. A mos vallë kjo vepër është bërë nga “shiitët” që janë në Al-Kaidë? Allahu Ekber.

Para se të japin ata përgjigje se ku është projekti i tyre për dhjetë vite, përgjigju ti se ku është projekti juaj për 20 vite me radhë në Shqipëri? Deule ka filluar me 200 ushtarë dhe falënderimi i takon vetëm Allahut, ajo numëron tani vetëm në Siri 20.000 muxhahida që janë të gatshëm të sakrifikohen. Buxheti i Deules ka filluar vetëm me disa kallashnikova Ak-47, ndërsa sot ata kanë buxhet armatimi dhe finansiar prej 2 miliard dollarë, falë ganimetit, plaçkës që e kanë marrë nga amerikanët dhe nusajritë e Sirisë. Është interesant se nuk e përmend faktin se Deule, në Damask e finanson Xhabhan, me ushtarë, të holla dhe armë. Pse nuk e përmende? Apo ndoshta nuk e ke ditur? Mjerë për ty.

“Nje problem tjeter i tyre ne irak ishte dhe tekfiri i kundershtareve suni, tekfiri i sahavateve pa kriter, e sahavatet me gjithe problemet qe kishin perfaqesonin masen e njerezve, smud te beheshin ashtu kafira pa kriter, pa shkoqitje, dhe te vriteshi pa hesap. Pra tekfiri i tepruar eshte problem havarixhesh. Nje problem jeter ishte se megjithe problemet qe kishin brenda sunite, duhet te beheshin bllok kunder shiave, por kaidja nuk e lejonte kete gje. Dhe ja cfare ndodhi”.

Deule ka kushtetutë Sheriatike në të cilën shkruan çdogjë që besojnë dhe metodologjinë që e pasojnë. Ata nuk kanë kryer asnjëherë tekfir të kundërshtarëve, por, shpifjet nuk kanë fund, për këtë është akuzuar edhe Muhammed ibn AbdulVehabi se i bën tekfir njerëzit vetëm pse janë kundërshtarët e tij.

Deule kryen tekfir mbi çdo person që bashkëpunon me armiqtë e Allahut kundër muxhahidëve, dhe këtë tekfir, nuk e dij se nuk e kryen ndonjë i ehli sunnetit, pos një murxhi, ose xhehmij. A mos vallë je nga ata?!

“Keta havarixh nuk e kuptojne se Pejgamberi ka bere aleance me ca kafire kunder disa te tjereve. Keta nuk e kuptojne se kur shkon Pejgamberi ne Medine dhe fillon formimin e shtetit, kishte atje muslimaneve, idhujtare arabe, dhe cifute, pra kishte disa komunitete. Ne nje transmetim, permendet se ishte vend i perzier me keto komunitete, se muslimani mund ta kishte baben ose vellain idhujtar. Por si veproi Pejgamberi!? A beri si havarixhet e kaides me vra pa kriter, te gjithe kundershtaret apo beri marreveshja paqeje dhe bashkjetese me komunitet e brendshme per tu marre me armiqte me te rrezikshem? Pejgamberi i radhiti armiqte dhe u mor fillimisht me me te rrezikshmit. Kurse organizata e Bagdadiut nuk i sheh gjerat keshtu. Kjo organizate ecen me idene: ose hilafet dhe te zbatohet sheriati plotesisht e te shtypet cdo armik njeheresh, ose ta humbim gjithcka. Kurse Pejgamberi per luften ose marreveshjet me kundershtaret dhe armiqte, ose formimin e shtetit dhe zbatimin e ligjeve te Sheraitit ka marre parasyshe mundesine, demin dhe dobine, synimet e fese, se Allahut na obliguar ti zbatojme ligjet kur kemi mundesi. Kur s’kemi mundesi se kemi detyre. Por havarixhet e Bagdadiut nuk e pranojne kete pjese te argumenteve te fese dhe bejne qafira muslimanet e tjere kur ne kushte domosdoshmerie dhe pamundesia bejne marreveshje te zbatojne aq sa mundet prej ligjeve te Sheriatit, duke e shtyre pjesen qe nuk e zbatojne dot per momentin per kohen kur tu jepet mundesia. A keshtu si Bagadadiu me shoke veproi Pejgamberi?”

Allahu Ekber. Pejgamberi sal’allahu alejhi ue selem, është e vërtetë se ka bërë aleancë, por nuk e përmende askund argumentin se ai ua hoqi kokën fisit Benu Kurejdha, atëherë kur e thyen marrëveshjen. Deule në Siri ka zënë ushtarë të FSA-së duke i mbrojtur në shtëpitë e tyre disa shabiha, ka zënë dhunues të civilëve, ka zënë njerëz të cilët kanë prodhuar dhe shitur drogë, ka zënë kriminel dhe njerëz që kanë kërkuar haraç nga populli, ka zënë spiuna, ka zënë prej atyre që kanë futur çipa nëpër kampet e Deules.

Siç edhe thashë, akidja dhe menhexhi i Deules është i qartë nëpër statutat e tyre, ndërsa për shkak të gabimeve që ndodhin në teren, të akuzohet një grup në përgjithësi, është turp, xhahilijet dhe përgjegjësi e madhe.

Pejgamberi sal’allahu alejhi ue selem, në kohën e çlirimit të Mekës, garantoi se askush nuk do të vritej ose burgosej, çfarë bëri Halid ibn Velidi, radijallahu anhu? A nuk vrau mushrik të pafajshëm? Apo ndoshta për shkak të veprës së Halidit, do ta akuzojmë Pejgamberin sal’allahu alejhi ue selem si tradhtarë, besëthyes, masakrues, vrasës, mashtrues dhe terrorist? Allahu Ekber. Më thuaj të lutem, kur janë bërë gabimet në fushë pjesë e parollës së një grupi? Kur janë akuzuar selefi për diçka, si shkak i ndonjë vepre të personit? Këtë e thua, Pasha Allahun, është e njëjtë dhe nuk e pranon pos ai që është i verbër.

“Po ta njohin dhe ta pranojne si duhet udhen e Pejgamberit, do ta kuptonin se sunite, edhe pse mund te kishin brenda kafira, duhet te ishin bllok kunder armikut me te keqe qe i shtypte te gjithe, pastaj vinte radhe per tu marrre me radhet e sunive. Keshtu kane gjerat rrejdhe normale ne perputhje me sunenet keunije dhe fetare, me rrugen e Pejgambereve dhe ne vecanti te Pejgamberit tone”.

Nëse ekziston brenda muslimanëve një grup prej të cilëve kanë frikë muslimanët nga tradhtia dhe zullumi i tyre, atëherë dijetarët kanë mospajtim se a duhet të merren muslimanët me armikun e jashtëm apo të brendshëm. Salahudin Ejubi, Allahu e mëshiroftë, njëherë i ka luftuar dhe mbytur njerëzit brenda, pastaj është marrë me fatimitë e Egjiptit, e pastaj me krishterët dhe jehudët. E pas gjithë kësaj, ka korrë sukses dhe ka arritur në kulminacionin e suksesit. Nëse ka mospajtim tek dijetarët për këtë çështje, nuk ka nevojë për armiqësi kaq të lartë, sepse e gjithë kjo mvaret nga komandantët e xhihadit të cilët vendosin ashtu siç e shohin të arsyeshme, se a duhet të merren me armiqtë e brendshëm, apo me armiqë e jashtëm, dhe kushdo që i qorton për këtë, nuk ka marrë erë në librat e usulit fikhut dhe fikhut.

“Por problemi i Bagdadiut me shoke eshte se shohin vetem pjesen e luftes qe beri Pejgamberi dhe nuk shohin pjesen e jetes se tij qe ka te bere me marreveshjet e paqes dhe fazen e bashkjeteses ne paqe me komunitetet e tjera, perkohesisht derisa te fuqizoheshin muslimanet dhe qafirat te thyenin marreveshjet. Ky eshte nje fakt tjeter qe jane havarixh, se nuk punojne me nje pjese te argumenteve te fese qe kane te bejne me paqen, marreveshjet kur jane te domosdoshme etj. Jo vetem kaq, por bejne kafira e munafike dhe muslimanet qe ne kushte domosdoshmerie bejne marreveshje per te mbrojtur interesat jetike te muslimaneve kur nuk ka mundesi per me mire, madje edhe i vrasin! A nuk jane keta havarixh? Cfar fakti doni me te qarte qe keta jane havarixh? Vetem po te shohesh sjelljen e tyre ne Irak mjafton ti quash havarixhe, per nje njeri te paanshem. Ne postimin tjeter do te flasim per fazen e Shamit”.

Allahu Ekber, çfarë fakti more qenka se janë havarixh? Kush e ka thënë se cilësi e havarixhëve është kjo? Orë burë, kuptoje se situata në Siri është periudhë Askerije për të cilën vendosin komandantët me konsultim të dijetarëve. Kur qenka bërë vrasja cilësi e havarixhëve o i mjerë? Po Aliu radijallahu anhu që vriste ushtrinë e Aishes dhe Muavijut, radijallahu anhuma? A ishte havarixh? Po Muaviu dhe Aishja që vrisnin ushtrinë e Aliut, radijallahu anhu, a ishin havarixh? A ke lexuar histori islame apo vetëm je duke folë nga mllefi? Po hajt të themi se Deule janë zullumqar siç ka qenë Haxhxhaxh ibn Jusufi, tregom kush e ka quajtur Haxhaxhin havarixh?! Allahu Ekber.

Deule ka marrë disa vende kyçe të cilat nuk i konvenojnë Amerikës dhe shteteve aleate dhe si shkak, tregun e manipulimeve dhe piunëve në Siri, e ka prishur vetëm Deule dhe askush tjetër. Nëse nuk ekzistonte Deule dhe Xhabha, ata do ta ndalnin luftën që moti, por pazari i tyre është vështirësuar se asnjë grupacion demokratik, siç është FSA-ja, nuk merr garancë se mundet ta ndalë luftën përfundimisht. Amerika e sheh si aleat të ardhshëm Bashar al-Assadin, sipas informacioneve të fundit, ndërsa edhe FSA-ja ka shprehur gatishmëri bisedimi dhe paqe. Nëse kjo quhet “marrëveshje”, ju ose nuk keni lexuar se çfarë nënkupton marrëveshje, ose je ndonjë piun amerikan që mbron interesat e tyre në Shqipëri.

Pas marrëveshjes së Hudejbijes, disa sahabe thonin: “Nuk ngrihen gjykimet mbi opinione, por mbi argumente dhe fe.”

Ndërsa ti gjatë opinionit tënd, ke gjykuar çmos, saqë, nuk dijë si do të dalësh para Allahut të Lartësuar. Të këshilloj të merresh me veten dhe me rrethinën tënde dhe mos të flasësh për një rajon për të cilin nuk ke dituri.

Ebu Hatim ibn Hiban el Busti ka thënë: “Është obligim për këdo që ka logjikë, të lerë përgjimin e të metave të njerëzve e të merret me të metat e tij. Ai që merret me të metat e tij duke lënë ato të të tjerëve, i dhuron rehati trupit të tij e nuk e lodh zemrën e tij. Sa herë që shikon ndonjë të metë te vetja, i duket më e lehtë kur të njëjtën e shikon te vëllai i tij. Ndërsa ai i cili merret me të metat e njerëzve dhe i lë të vetat, i verbërohet zemra, i lodhet trupi dhe i vështirësohet lënia e të metave të veta.”

Sufjan ibn Husejn ka thënë: “Përmenda për keq një burrë në prezencë të Ijjas bin Muaujes. Ky i fundit më pa në fytyrë dhe më tha: ‘Ai i ke luftuar romakët?’ Thashë: ‘Jo!’ Tha: ‘Po sindët, indianët apo turqit?’ Thashë: ‘Jo!’ Tha: ‘Romakët, sindët, indianët e turqit janë të qetë prej teje, ndërsa vëllain tënd musliman nuk e ke lënë të qetë’. Nuk e përsërita më një gjë të tillë.”

Ju dhe çifti juaj, as Sali Berishën e Edi Ramën nuk i ke luftuar, të cilët në mënyrë publike kanë dërguar ushtarë në Afganistan në luftimin e Islamit dhe muslimanët, e të paska mbetur të flasësh e ta “kënaqësh” për situatën në Irak dhe Siri.

Gjaku dhe nderi i muxhahidëve është i shenjtë, mjerë për atë i cili i përgojon, edhe nëse kanë gabime, kur dihet mirë se veprat e mira ua tejkalojnë ato të këqijat, ndërsa nuk dijë ndonjë vepër më të lartë se sakrifica që e bëjnë në lënien e familjes dhe pasurisë, për ngritjen e fjalës së Allahut.

Previous articleCili është gjykimi i sheriatit mbi festimin e ditëlindjes së Pejgamberit sal-lallahu alejhi ve sel-lem?
Next articleEmra të Qeverisë së Kosovës në dosjen e vrasjës së babait