Home Zgjodhëm për ju. Gjëja me të cilën dalloheshin sahabet

Gjëja me të cilën dalloheshin sahabet

Gjëja me të cilën dalloheshin sahabet më së shumti ishte, flijimi i madh për islamin dhe sakrifica për të, derisa njëri prej tyre i tha të dërguarit të Allahut “Sikur të ia mësyje këtij deti do t’ia mësynim edhe ne dhe asnjëri prej nesh nuk do të zbrapsej”!
Sa shumë kemi nevojë ta ndjejmë këtë flijim, sidomos në këtë kohë kur po luftohet islami anembanë.

Edhe pse nuk patëm mundësi ta paraqesim flijimin tonë para Pejgamberit sal-lAllahu alejhi ve sel-lem duke ia shprehur atij këto ndjenja, megjithatë nuk na ka ikur shanci që këtë flijim ta bëjmë për islamin.
Sa bukur është të vendosim me zemër e të themi “Sikur islami të kërkojë nga ne që t’ia mësyjmë detit për hir të tij, do t’ia mësynim dhe asnjëri prej nesh nuk do të zbrapsej”.

Dr. Sulltan el umejri

Përktheu:
Xheladin Leka

Previous articleTË TILLË ISHIN ATA
Next articleLUTJA MË E ZGJEDHUR PËR KËRKIMFALJE TE ALLAHU