A është i mundur pastrimi i tepërt i dhëmbëve?…

Pastrimi i tepërt i dhëmbëve mund të dëmtojë përfundimisht indin tuaj si dhe smaltin e dhëmbëve, veçanërisht nëse jeni duke përdorur një brushë të fortë të dhëmbëve.

Kërkoni një brushë me fije më të buta dhe aplikoni presion të butë duke bërë lëvizje rrethore duke pastruar para dhe prapa me radhë, pa qenë shumë të ashpër.

Përdorimi i një brushe elektrike? Ju nuk duhet të pastroni fare me të.

Pajisja në fjalë bën rrotullime të shpejta dhe gjithçka që duhet të bëni është të lëvizni ngadalë përgjatë dhëmbëve tuaj.

Trajtimi i brushës elektronike njëlloj si një brushë normale shton presion të panevojshëm, gjë që rrit rrezikun për dëmtimin e mishërave të dhëmbëve si dhe smaltit.

Pastrimi me brushë elektronike nuk do t’i zbardhojë më shumë dhëmbët se sa brusha normale, dallimi është te shpejtësia e lëvizjeve dhe rrotullimeve.

Leave a Reply