Erdogan do të ndërtojë xhami në sheshin Taksim, ja si do duket...

Erdogan do të ndërtojë xhami në sheshin Taksim, ja si do duket (FOTO)

xhamia1lJanë bërë publike skicat e para të xhamisë që do të ndërtojë Erdogan në sheshin Taksim, që është sheshi qendrorë të Stambolli. Sipas arkitektit Ahmet Bekir Alp, skicat e para të xhamisë, ishin konsideruar si “shumë të përparuara”, për këtë u bënë disa ndryshime.

Xhamia do të ndërtohet në një truall 2500 metër katrorë.

Do të ketë 7-të kate nën dhe, ku sipërfaqja totale e kësaj ndërtese do të jetë 17.000 metra katrorë. Në këtë xhami do mund të luten 1450 besimtarë myslimanë dhe punimet për ndërtimin e saj parashikohen të përfundojnë për tre vite.

xhamia1lxhamiaaa2