A duhet t’i ruani këpucët në kuti?

0
368


Sapo blejmë një palë këpucë të reja, mezi presim t’i nxjerrim nga kutia apo jo? Me siguri ju ndodh të gjithëve.

Por a është mënyra e duhur për t’i ruajtur ato në kuti? Ok, kjo varet nga fakti se sa shpesh i vishni.

Nëse i vesh këpucët shpesh…

Është mirë t’i ruash jashtë kutisë. Kjo e bën materialin e tyre të thahet (edhe nga djersa e këmbëve) dhe i mban këpucët të freskëta.

Gardëroba e këpucëve apo edhe mbajtësja e tyre janë opsionet më të mira për t’i ruajtur.

Nëse këpucët i vesh me sezone

Atëherë ruajtja në kuti është mënyra më e mirë. Kutia mund t’i mbrojë këpucët nga pluhuri, nga rrezet e diellit dhe temperatura.

Nuk është shumë e nevojshme që kutia të jetë origjinlae — shumë njerëz preferojnë edhe kutitë plastike.

Po kështu, mund t’i ruani edhe me një letër mbështjellëse, por kujdes: duhet të jetë pa acid, sepse acid e dëmton shumë materialin e këpucëve./Mesazhi/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here