Home Zgjodhëm për ju. A duhet ta mbaj Kuranin në makinë?

A duhet ta mbaj Kuranin në makinë?

Shumë prej njerëzve i kushtojnë kujdesë të veçantë vendosjes së mus’hafit në makinë, çfarë i këshilloni!? Përgjigje;
Po, nëse vendosja e mus’hafit në makinë bëhet më qëllim të leximit të tij, çdoherë që gjen kohë të lirë e lexon atë ose e lexojnë ndonjëherë edhe udhëtarët që udhëtojnë me të, atëherë lejohet një veprim i tillë, njashtu i tilli meriton falënderim për këtë veprim, ngase ai po i ndihmon edhe të tjerët për me e adhuruar Allahun përmes leximit të librit të Tij. por nese
Por, nëse bëhet vendosja e mus’hafit në automjet me bindje se prezenca e Kur’anit aty e ruan kerrin (automjetin) nga ndeshjet ose nga prishja e tij, atëherë një veprim i tillë është i ndaluar.
Përndryshe, nëse vendoset me qëllim leximi për vete ose udhëtarët, atëherë nuk ka ndonjë gjë të keqe.
Shejh Abdulaziz Ibn Abdullah Ibn Muhamed Ali Shejh
(Muftija i Arabisë Saudite).
Nga arabishtja :
Suad B. Shabani

Previous articleJETIMI QË E PRISTE ALLAHUN !
Next articleNë qoftë se ti me të vërtetë je Profet, ndaje Hënën në gjysmë dhe në qoftë se e bën këtë ne do të besojmë (VIDEO)