Home Të tjera Zgjodhem per ju Duaja e Nenes

Duaja e Nenes

Nje dite Musai.a.s duke biseduar me Allahun xh.sh. (me formen qe ia mundesio Allahu xh,sh. Musait.a.s. ) e pyeti Allahun.xh,sh

– Kush do te me shoqeroje per ne xhenet, O i Lartmadheruar ? Allahu.xh.sh – Nje djalosh nga filan vendi …

Musai.a.s kurioz te njoh djalin, niset per tek vendi. Mbrin dhe e sheh vetem nje shtepi te shkrete. Troket ne dere, del nje djalosh i rij. Hyn brenda dhe fillojne te bisedojne. Musai.a.s e pyet djaloshin – Me cilen jeton ?

Djaloshi – Me nenen, eshte nga dhoma tjeter. Po cka ben ti me te ? e pyet Musai.a.s Kujdesem – ia kthen djali

Po ajo eshte ne moshe, martohu ti shikoje jeten. – e sheh cfar djaloshi eshte Musai.a.s Nena ime do jete gjitheher, varesisht moshes. – ia kthen djaloshi,

E sheh se djaloshi kembengules ndaj nenes se tij, e pyet a mund te takohem me nenen tende .
Po – ia kthen djaloshi.

Dhe Musaia..s hyn ne dhome e sheh nje plake ne shtrat dhe i jep selam.

Kur ulet e sheh se ajo eshte e verber, dhe e pyet per djalin, ajo nisen e lavderohet per kujdesin e tij ndaj saj. E Musai.a.s e pyet nenen, e cka ben ti per te qe te jete ky mirenjohes.

Nena ja kthen : Bej nje dua, O Allah bene djalin tim te jete ne xhenet me Musain.a.s

Previous article8 porosi Profetike se si duhet të sillesh me gruan tënde
Next articleKur është jetëgjatësia e mirë dhe e dobishme?