Home Zgjodhëm për ju. A e dini se Arabi nuk ka epërsi ndaj joarabit,….i bardhi nuk...

A e dini se Arabi nuk ka epërsi ndaj joarabit,….i bardhi nuk ka epërsi ndaj të ziut

 

Në Amerikë në vitin 1939 u konsiderua fitore e të bardhëve ndarja e lavamanit, ku uji i pastër përdorej nga ata, ndërsa uji që rridhte prej tyre duhej të përdorej nga njerëzit me ngjyrë.

Vërtetë Islami është mëshirë për gjithë njerëzimin. Nuk njeh pabarazinë racore, sociale, etj.

Profeti, alejhi selam e mbylli predikimin me fjalët:

“Arabi nuk ka epërsi ndaj joarabit, as joarabi nuk ka epërsi ndaj arabit…i bardhi nuk ka epërsi ndaj të ziut dhe as i ziu nuk ka epërsi ndaj të bardhit, përveçse në devotshmëri dhe në punë të mira.”

Përktheu: Qendra Kur’anore

Previous articleÇFARË MIKU DO TË ZGJEDHËSH?
Next article“Shkëmbeni dhurata që të duheni mes vete