HISTORIKU I “ GËNJESHTRËS SË 1 PRILLIT ”

0
362

Kur ra Andaluzia, kryqtarët bënë një hile. Dolën nëpër rrugë dhe bërtitën: kush dëshiron të shpëtojë veten, familjen dhe pasurinë le të niset për bregdet sepse anije të mëdha kanë ardhur nga lindja për të marrë ata që kanë mbetur nga muslimanët!

Muslimanët i besuan kësaj thirrjeje dhe shkuan që të gjithë..

Këtu ndodhi mashtrimi. Ushtria kryqtare ju doli në pritë. I rrethuan nga të gjitha anët. I therrën burrat, gratë, fëmijët dhe pleqët derisa uji i detit mori ngjyrë të kuqe. Më pas, ua vodhën pasurinë pasi që ua vodhën shpirtat…

Tërë kjo ndodhi me 1 prill dhe ky mashtrim u quajt “poisson d’avril” (mashtrimi me peshk) ngase gënjyen muslimanët dhe i gjuajtën si peshq.

A na ka hije të qeshim me këtë datë? Ndërsa Pejgamberi ynë na premton “një shtëpi në mes të xhenetit për atë që braktis gënjeshtrën edhe nëse është duke bërë shaka”

Nga arabishtja: Agim Bekiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here