Home ArgËtim Kuriozitete A e dini se për çfarë shërben kjo pjesë në pasqyrën e...

A e dini se për çfarë shërben kjo pjesë në pasqyrën e brendshme të veturës?

Kjo është një levë e vendosur në retrovizor për vozitje ditën/natën dhe shërben për të mbrojtur shoferët nga të “verbuarit” natën nga dritat e automjeteve që gjenden prapa tyre.
E ekspertët shpjegojnë se për çfarë në të vërtetë shërben, përcjell Telegrafi.
“Kur ju vozisni natën, mund të ndodh që t’ju verbërojë drita e fortë e veturave prapa jush. Në pjesën e poshtme të pasqyrës është një levë të cilën mund ta tërhiqni ose shtyni. Pasqyra mund të lëviz poshtë ose lart, kështu që dritat prapa jush nuk mund t’ju ‘verbërojnë’”.

Previous articlePse është e rëndësishme ta dimë se çfarë lloji të gjakut kemi?
Next articleMësime mbi jetën