Home Hixhame 9. Dhurimi i gjakut vs gjaku i Hixhames

9. Dhurimi i gjakut vs gjaku i Hixhames

Kur njerëzit flasin për dobitë shëndetësore të dhënies apo donimit të gjakut, kjo procedurë është e ngjashme me shpimin e venave e cila më herët është quajtur FASD apo flebotomia.

Dallimi në mes të Hixhames dhe FASD është vet gjaku; FASD (dhënia e gjakut) largon gjakun e freskët nga venat, deri sa Hixhama largon gjakun septic nga nën lëkura.1-hijama-vs-blood-donation

 

FASD është e dobishme për sëmundjet të cilat mjekohen me lëshimin jashtë të gjakut të freskët dhe numri I këtyre sëmundjeve është shumë I vogël. ndërsa gjaku septic I cili është shkaku burimor I shumë sëmundjeve mundë të drenohet vetëm përmes Hixhames.

Ibn el kajjimi thotë : ‘’Hixhama e largongjakun septic në mënyrë më efektive se shpimi I venave’’.

Fakt befasues është se gjaku I pastruar I Hixhames nuk mundë të donohet/dhurohet. Hixhama është më superior ndaj FASD në shumë aspekte; një krahasim në mes FASD dhe Hixhames bazuar në observim e keni më poshtë.

.

Cështja Hixhama Dhurimi I gjakut (FASD)
Pika e suksionit Nga nën lëkura Nga venat
Aroma Prishur & kalbur me erë të keqe Rrallë ka erë të keqe
Ngjyra Kuqe-kaftë në të zezë Kuqe
Shikimi Fuqizon shikimin Nuk ndikon në shikim
Kolesteroli Redukton kolesterolin, veqanërishtë Trigliceridet Nuk ka efekt mbi kolesterolin
Plogështi Sjell freski në trup Mundë të shkaktojë lodhje
Migrena& kokëdhembja Hixhama në kokë është më e mira për Migrenën & kokëdhembjet Nuk ka efekt mbi Migrenën/kokëdhembjen
Dhembja e shpinës Redukton & eliminon dhembjen e shpinës Nuk mundë ta reduktoj dhembjen e shpinës
Spondiloza e qafës Mbi venat posteriore jugullare është mjekimi për Spondilozën e Qafës Nuk ka efekt mbi problemet e Qafës
Sihr, syri I keq, exhinët E fuqishme për ti prishur efektet e Sihrit, syrit të keq dhe exhinëve Nuk ka efekt mbi Sihrin etj.

.

Përzgjodhen dhe përshtatën:

Dr.med. Flakron Sabedini dhe

Mr.sc. Vildane Limani Sabedini

Previous article8. Baza shkencore e Hixhames
Next article10. Hulumtimet mikroskopike të gjakut Hixhamik