Home Zgjodhëm për ju. 3 bazat e jetes bashkshortore

3 bazat e jetes bashkshortore

Bazat dhe kushtet e jetës bashkëshortore janë tre;
1. Të jenë prehje për njëri tjetrin.
2. Ta duan njëri tjetrin.
3. Të jenë të mëshirshëm ndaj njëri tjetrin.
Çdo mangësi në njërin prej këtyre tre bazave është mangësi në realizimin e udhëzimit hyjnor.

Allahu , xhele ue ala, ka thënë;
وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ
” Dhe nga faktet (e madhërisë së) e Tij është që për të mirën tuaj, Ai krijoi nga vetë lloji juaj palën (gratë), ashtu që të gjeni prehje te ato dhe në mes jush krijoi dashuri dhe mëshirë. Në këtë ka argumente për njerëzit që mendojnë.”
(Rrum; 21).

Shejh Dr. Nasir el Umer

Suad Shabani

Previous articleDrejtësia shembullore e Umer ibnul Hatabit ndaj të krishterit në garat e kuajve
Next articleKur kërkojmë leje për të hyrë duhet të qëndrojmë në krahun e djathtë ose të majtë të derës