‘’20’’ Gjëra që nuk I keni ditur…!??

0
317

12075147-20th-years-happy-anniversary

Ju prezantojmë një listë prej 20 gjërave të rastësishme të cilat ju mundë të mos I keni ditur rreth trupit njerëzorë, ushqyeshmërisë dhe ushtrimeve, mardhënieve seksuale, sëmundjes, dhe shëndetit.

 1. Larja e hundës me ujë të kriposur ju mban të shëndetshëm dhe largon simptomet e alergjisë.
 2. Qentë mundë të nuhasin kancerin dhe nivelin e ulët të sheqerit në gjak.
 3. Njerëzit që hyjnë në shtëpi nga dera e cila është afër kuzhinës  kanë tendencë të hanë 15{ad665188d2e1dd481ca1082a75a5a95cd65abe9addc30f8ce0b9a52794b3f058} më shumë se ata që e përdorin derën kryesore të shtëpisë.
 4. Mundësia më e madhe që ju të keni sulm në zemër është të Hënën…apo pas tre dite pasi ju jeni diagnostifikuar me rrufë apo infeksion të traktit të frymëmarrjes.
 5. Ju nuk mundë të merrni asnjë ten (nuancë lëkure nga rrezatimi) pa marë parasysh se cfarë ju thonë ëebfaqet e ndryshme.
 6. Duhanpirësit kanë katër herë më shumë mundësi të raportojnë se ndjehen të papushuar pas gjumit të natës se sa jo=duhanpirësit, dhe kanë 70{ad665188d2e1dd481ca1082a75a5a95cd65abe9addc30f8ce0b9a52794b3f058} më shumë mundësi të zhvillojnë humbje të dëgjimit.
 7. Ngrënia e pemëve dhe perimeve ndihmon trupin e njeriut që të prodhojë aspirinen e vet natyrale.
 8. Një dremitje 60 minutëshe mundë të përmirësojë vigjilencën për afro 10 orë të tjera. Rekordi më I gjatë për qëndrim pa dremitje acfarëdo lloji të gjumit është 264 orë (11 ditë).
 9. Lavamani I kuzhinës tuaj është më e ndotur se banjoja juaj: aty janë afro 500 000 bakterie në 3 cm katrorë.
 10. Katër nga pesë mjek nuk bëjnë sa duhet ushtrime trupore.
 11. Dredhëzat dhe soda bikarbone mundë të zbardhin dhëmbët, hudhra mundë të ndihmoj në mjekimin e këmbës atletike, dhe mjalta mundë të lehtësojë kokëdhembjen nga dehja.
 12. Përdorimi I librave për dietë mundë të dyfishojë mundin që jep një person për të rënë në peshë.
 13. Uhstrimet e rregullta ulin rrezikun e femrave nga kanceri- por vetëm nëse ato bëjnë gjumë të mjaftueshëm.
 14. Të shikosh veten në pasqyrë  deri sa je duke vrapuar mundë ta bëj më të lehtë dhe më të shpejtë vrapimin në shiritin e vrapimit.
 15. Duhanpirja tretësore- tymi I cili ngjitet në flokët, rrobat dhe në dhomë pasi të jetë larguar duhanpirësi- është I rrezikshëm për të shkaktuar kancerin te fëmijët e vegjël (dhe kafshët shtëpiake).
 16. Ecja në drejtim të kundërt me erën, në ujë, apo duke mbajtur një cantë në shpinë djeg 50 kalori më shumë se sa ecja pa asnjë lloj rezistence. Njerëzit të cilët kanë të veshura hapamatës gjithashtu kanë mundësi të djegin më shumë kalori dhe të humbin më shumë peshë.
 17. Vitaminat me sa duket nuk ndihmojnë që të mbrohemi nga kanceret dhe sëmundjet e zemrës.
 18. Disa mashkuj përjetojnë dhembje, kokëdhembje, apo teshtitje si rezultat I ejakulimit.
 19. Bajamet, avokadot dhe arugula lettuce mundë të fuqizojnë aftësinë seksuale dhe të përmirësojnë fertilitetin.
 20. Barnat më të reja dhe më të shtrenjta në barnatore mundë të mos jenë më të sigurtat dhe më të mirat.

Burimi: http://www.health.com/health/article/0,,20411618,00.html

 

Përktheu dhe përshtati: Dr.med. Abdurrezak, Preshevë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here