Xhenxhefili shëron, por këto grupe njerëzish nuk duhet ta konsumojnë – Radio Pendimi 24H online

0
479

Shumë mjekë dhe dietologë e rekomandojmë xhenxhefil në çdo dietë pasi sjell shumë përfitime, por është për t’u theksuar se jo të gjithë njerëzit duhet ta konsumojnë xhinxherin.
Ja kategoritë e njerëzve që nuk mund ta konsumojnë:

Gratë shtatzëna
Xhinxheri pëmban stimulues të fuqishëm natyralë dhe kjo mund të shkaktojë tkurrje të parakohshme.

Njerëzit nën peshë
Xhinxheri është një rrënjë e mahnitshme për njerëzit që duan të humbin peshë. Ai përshpejton metabolizmin dhe shkrin yndyrnat, por kjo gjë dëmton rëndë njerëzit të cilët dëshirojnë të shtojnë peshë.

Njerëzit me çrregullime në sistemin kardivaskular
Gingeri stimulon dhe rrit rrjedhjen e gjakut.Kjo është diçka shumë e mirë, por për njerëzit që vuajnë nga sëmundjet e zemrës kjo gjë mund të jetë fatale.

Njerëzit që marrin medikamente
Nëse ju merrni medikamente duhet të shmangni xhenxhefilin. Xhinxheri mund të reduktojë efektin e barnave në trupin tuaj./face-day/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here