Home ShËndetsi Të shikoni televizorin natën rrit rrezikun e depresionit

Të shikoni televizorin natën rrit rrezikun e depresionit

Televizori , ekrani i kompjuterit, zgjimi, këto janë burime të dritës së natës, që janë një dozë e fortë dhe mund të rrezikojnë depresionin, sipas një studimi.

Një ekspozim i zgjatur në dritën artificiale ( ekrani kompjuterit, televizori …) nata mund të ju bëj depresiv. Ky është një studim i bërë në Ohio State University Medical Center, ku njerëzit nuk duhet të kalonin shumë kohë në mbrëmje para televizorit.

Ato këtë eksperimentë e kanë bërë me një kavje që i ekspozuan në një dritë të dobët gjatë natës dhe këtë në mënyrë të vazhdueshme , ku në një moment ato kanë shfaqur shenja depresioni. Me një periudhe kohe prej disa javësh .
Studiuesit kanë vënë re disa ndryshime në cerebralë , e cila është vënë re dhe tek njerëzit depresiv.

Këto simptoma depresive te lidhura me dritën artificiale janë venitur kur ato u kthyen në gjendjen normale në 8 orë në errësirë totale çdo natë.

Ato thonte që ekspozimi në dritën artificiale natën turbullon ritmin qarkullues , e cila në të njejtën kohë jep probleme dhe me gjumin. Kur personat kalojnë shumë pak kohë në errësirë , do të duket që organizmi bllokon lirmin e metatonisë, i cili është hormoni që rregullon ritmin kronobiologjik dhe është e njohur për të pasur një efekt mbrojtës kundër kancerit. Shqetesimet e ritmit ditë-natë mund të bëjnë me të dobët , për tu prekur nga diabeti

Previous articleVeçoritë e Muajit të Ramazanit
Next articleRamazani është muaj i vetëdijes se Allahu e mbikëqyrë