Home Zgjodhëm për ju. UTHULLA E MOLLEVE TE EGRA

UTHULLA E MOLLEVE TE EGRA

UTHULLA E MOLLEVE TE EGRA

Uthulla e mollës është shumë e shëndetshme dhe ajo duhet të jetë pjesë përbërëse e ushqimit ditor.
Shume nga ne nuk i dime te mirat e uthulles. Kjo lloj uthulle permban: fosfor, kalcium, natrium, silikon, kalium, magnez, hekur, sulfur, vitaminat A, B1, B2, C, E.
Uthulla e mollës përdoret si ilaç dhe preventivë e shumë sëmundjeve prej qindra vitesh, sepse konsiderohet e shëndetshme dhe e dobishme. Në kohën e Hipokratit, të cilin shumë e kanë konsideruar baba të mjekësisë, uthullën e kanë përdorur për shërimin e shumë sëmundjeve. Gjatë kohës së luftës civile në Amerikë, uthullën e kanë aplikuar si antiseptik.

Nxit kapilaret per qarkullimin e gjakut, eshte purifikues dhe ndihmon ne pastrimin e gjakut. Uthulla e lengut te molles eshte dhe disifektues, gjithashtu perdoret per uljen e kolesterolit, nxit tretjen e ushqimit, ndihmon ne metabolizmin e trupit, ndihmon ne infeksionet, ne dhimbjen e artritit, kur helmoesh nga ushqimet, ndihmon per pucrat, infeksionet e sinuseve, alergjite, dhimbjet e fytit.
Mund ta përdorni për përgatitjen e sallatave të shijshme, por ajo mund të bëjë çudira në pamjen dhe shëndetin tuaj.
Ja disa receta të cilat janë treguar shumë të suksesshme në shërimin e disa gjendjeve dhe sëmundjeve.

Previous articleCilat jane grate me te mira dhe grate me te keqija?
Next articleAi që e ndryshon veten tënde, je ti, askush tjetër!