U pyet imam Shafiu

0
361

U pyet imam Shafiu:
O imam, na oriento: Cfare eshte e obligueshme dhe cfare eshte akoma me e detyrueshme?
Cila eshte gjeja e cuditshme dhe akoma me e cuditshme?
Cila eshte gje e veshtire dhe akoma me e veshtire?
Cila eshte gje e afert dhe akoma me e afert?
Tha:Eshte obligim per njerezit qe te pendohen, por akoma me e detyrueshme eshte qe te distancohen nga mekatet
E cuditshme eshte koha ne ndryshimet e saj, por akoma me e cuditshme eshte shkujdesja e njerezve dhe hutimi i tyre ne te.
Durimi ne fatkeqesi eshte i veshtire, por humbja e shperblimit eshte akoma me e rende.
Cdo gje qe t`i shpreson eshte afer, por vdekja eshte akoma me afer se sa ato qe njeriu shpreson

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here