Home Zgjodhëm për ju. Tre personave nuk i refuzohet duaja

Tre personave nuk i refuzohet duaja

I dërguari i Allahut, Muhamedi, alejhi selam, ka thënë;
“Tre personave nuk i refuzohet duaja (nga Allahu):
1. Agjëruesi, derisa të bëjë iftarë.
2. Udhëheqësit, imamit të drejtë dhe
3. Duanë e atij që i është padrejtësi (zullum), Allahu e ngre mbi re (mbi qiej), i hapen asaj duaje dyertë e qiellit dhe Allahu thotë;
Pasha Krenarinë Time!
Do të ndihmojë, qoftë edhe pas një kohe.”

Shënuan:
Ahmedi: 2/305, 445. Tirmidhiu: 5/578 (3598), Ibën Maxhe: 1/557 (1752), Ibën Huzejme: 3/199 (1901), Ibën Hibani: 8/215 (3428), Taberani: 3/414 (1315), Bejhekiu: 3/345, 8/162, 10/88./xhmamiambret.com

Previous articleA lejohet konsumimi i ushqimeve apo pijeve në të cilat ka sasi të pakta alkoli?
Next articleA lejohet therja e kafshëve në themelet e shtëpive?