Të keqen kthene me të mirë

0
278

Allahu i Lartesuar thote: “Të keqen ktheje me të mirë e atëherë armiku yt do të të bëhet menjëherë mik i ngushtë.” [Fusilet 34].

Muavija thoshte: “Ne kohen e injorances, takohesha me njerez që e tepronin duke me share, e une ua ktheja me butesi.

Me vone shihja se si ktheheshin miq te ngushte, nese u kerkoja ndihme me ndihmonin. Butesia, nuk e ul prestigjin e te urtit dhe nuk i shton vecse dinjitetin.

Gjithashtu thoshte: “Njeriu nuk arrin shkallet e njerezve te mencur derisa urtesia e tij te mund injorancen dhe durimi i tij te mund epshin.” [El Bidaje uen Nihaje 8/136]./Mesazhi/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here