Home ISLAM SULEJMANI ALEJHI SELAM E PYET MILINGONËN!

SULEJMANI ALEJHI SELAM E PYET MILINGONËN!

 

Tregohet se Sulejmani i urtë alejhis-selam e ka pyetur milingonën: “Sa ushqim konsumon brenda vitit?”

Milingona i përgjigjet: “Për një vit ha tre kokrra farë.”

Atëherë Sulejmani alejhis-selam e mbyllë në një kuti dhe vendos tre kokrra farë. Pasi kaloi një vit, Sulejmani e hap kutinë dhe befasohet, sepse milingona kishte ngrënë vetëm një farë e gjysmë. Ndaj me hidhërim e pyeti: “Ti më tha që ke nevojë vetëm për tre kokrra farë, ndërsa tani ke ngrënë vetëm një e gjysmë.”

Milingona i përgjigjet: Kur jam në liri e di që Allahu nuk më harron në furnizim (rizk), ndërsa tani që më ke mbyllur në kuti, nuk jam e sigurt se nuk do të më harrosh, prandaj kurseva edhe për një vit tjetër.

| Përkthim: l.m. |

 

Previous articleSi sillej Muhamedi alejhi selam në shtëpinë e tij
Next articleErdhen tek Omer bin Khattabi 3 persona dhe kishin me vete nje djalosh,dhe I thane: