Si të bësh dua dhe të mos kthehet mbrapsht?

0
289

Nëse dua’ja shoqërohet me praninë e zemrës, me përqendrimin e saj për të realizuar kërkesën si dhe nëse kjo dua’ bëhet në kohët e përshtatshme, atëherë ajo nuk kthehet asnjëherë mbrapsht.

Kohët e përgjigjes së dua’së janë: 1/3 e fundit të natës, gjatë thirrjes së ezanit, koha midis ezanit dhe ikametit, koha pas namazeve farz, kur je në sexhde, kur je në udhëtim, kur bie shi, gjatë ngjitjes së imamit në hytbe në ditën e Xhuma,dhe ora e fundit pas namazit të ikindisë.

Personi që bën dua’ duhet të jetë i përulur dhe i nënshtruar përpara Allahut (gjatë kohës që bën dua).

“Sëmundja dhe ilaçi” Ibn Kajim el-Xheuzije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here