Si ta bësh gruan tënde të lumtur?

0
274

Pritje të bukur
Pas kthimit nga puna, shkolla, udhëtimi ose çfarëdo që të ju ketë ndarë:
• Fillo me përshëndetje të mirë;
• Fillo me Esselamu Alejkum dhe buzëqeshje. Selami është tradite e Muhamedit alejhi selam dhe bej dua edhe për atë;
• I shtrëngo dorën dhe lëri lajmet e këqija për më vonë!

Fjalimi i ëmbël dhe ftesat për të ngrënë
• Zgjidh fjalët pozitive dhe largoju atyre negative;
• Kij vëmendjen kur ti dhe ajo flet;
• Flit me qartësi dhe përsërit fjalët nëse është e nevojshme derisa ajo t’i kuptojë;

• Thirre me emra të mirë të cilat ajo i do

Mirësjellje dhe zbavitje
• Kalo kohë duke biseduar së bashku;
• Përhap tek ajo lajmet e mira;
• Mbaji mend kujtimet tuaja të mira, të përbashkëta.

Lojërat dhe zbavitjet
• Qeshu dhe ki ndjenja për humor;
• Luani dhe garoni mes veti në sporte ose gjëra tjera;
• Flisni me të për të shikuar lloje të lejuara (hallall) të argëtimit;
• Largohuni nga gjërat e ndaluara (haram) gjatë argëtimit.

Ndihma në punët shtëpiake
• Të bësh atë që si individ mundesh/dëshiron të e bësh që ndihmon, posaçërisht nëse ajo është e lodhur ose e sëmurë;
• Më e rëndësishme është të bërit me dije se e vlerëson dhe çmon punën e sajë të vështirë.

Konsultimi (Shurah)
• Posaçërisht në gjërat familjare;
• Të bërit që ajo të ndjehet që mendimi i saj është i rëndësishëm për ty;
• Studimi me kujdes i mendimit të saj;
• Të qenit i gatshëm për të ndërruar mendimin tënd me të sajin nëse mendimi saj është më i mirë;
• Falënderimi i saj për ndihmën në dhënien e mendimeve.

Të vizituarit të tjerët
• Zgjedhja e njerëzve të mirë, të ngritur, për të ndërtuar marrëdhënie. Ka shumë shpërblim të madh në vizitimin e të afërmve dhe njerëzve të devotshëm. (Nuk duhet kaluar kohën kot gjatë vizitës!);
• Pasja kujdes për të paraqitur sjellje Islame gjatë vizitave;
• Mos e detyro të vizitojë ata me të cilët nuk ndjehet e rehatshme.

Përkrahja financiare
• Burri duhet të jetë zemërgjerë brenda mundësive të tij financiare. Ai nuk duhet të jetë koprrac me parat e tij (as shpenzues në të kotë);
• Ai fiton shpërblim për gjithë atë që shpenzon për mbështetjen e saj, qoftë edhe për një copë të vogël buke me të cilën ai e ushqen atë nga duart e tij (hadith);
• Ai inkurajohet fort për t’i dhënë asaj para se ajo të kërkojë nga ai.

Era e mirë dhe zbukurimi fizik
• Largimi i qimeve nga nënsqetullat dhe pjesët intime, sipas sunnetit;
• Gjithmonë të qenit i pastër dhe në rregull;
• Parfumoju për atë (për qejf të gruas).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here