Home Zgjodhëm për ju. Shoket me te cilet shoqerohesh ndahen ne tre lloje:

Shoket me te cilet shoqerohesh ndahen ne tre lloje:

.Shoket me te cilet shoqerohesh ndahen ne tre lloje:
1- Shok perfitimi: Ky person te mer si shok vetem ne raste perfitimi qofte ajo si shkak i emrit, pasurise apo pushtetit qe ke, dhe ne momentin qe keto largohen, largohet edhe ai me to; ai te flak tutje, sillet sikur nuk te njeh, madje dhe te demton sikur mes jush te mos kish patur kurre shoqeri me pare.

2- Shok kenaqesie: Ky te mer si shok thjesht vetem qe te plotesoje kenaqesite e tij, te perdor thjesht si mjet zbavites per te shtyre kohen e asgje me teper.

3- Shok vlerash: Ai sillet me ty njesoj si me veten, kujdeset per ate qe te ben dobi dhe te keshillon te largohesh nga çdo gje e demshme.
Edhe nese te keshillon, ate e ben ne menyren me te mire qe te mos lendoj.
Shoku i vlerave eshte proçes i veshtire, te rralle jane ata qe e arrine.
O Allah bena prej tyre!

Perfituar nga libri: Stolia e nxenesit te dijes, Beker ebu Zejd.

Previous articleDrejtësia e prindit me fëmijët sipas tradites Profetike
Next articleNjeriu ka tre mbulesa në zemrën e tij