Home Zgjodhëm për ju. Drejtësia e prindit me fëmijët sipas tradites Profetike

Drejtësia e prindit me fëmijët sipas tradites Profetike

edukimi-femijesDrejtësia e prindit me fëmijët dhe mosdiferencimi në dhurata.
Numani thotë se babai i tij e kishte dërguar atë tek i Dërguari i Allahut (alejhi selam) dhe i kishte thënë: “ O Dërguari i Allahut, kërkoj prej teje që të dëshmosh se Numanit ia kam dhënë këtë e këtë (dhuratë).” Ai e pyeti: “A ua ke dhënë të njëjtën (dhuratë) të gjithë fëmijëve të tu?” Ai u përgjigj: “Jo” Ai alejhi selam i tha: “Atëherë kërko dikë tjetër që ta dëshmojë këtë.” Më pas, Profeti alejhi selam i tha: “A nuk dëshiron që të gjithë ata të të respektojnë në mënyrë të barabartë?” Ai i tha: “Sigurisht që po.” Profeti alejhi selam ia ktheu: “Atëherë mos e bëj atë.” (mos e veço me ndonjë dhuratë me shumë se femijët e tjerë)
Buhariu në “ El edebu el mufrad” dhe e saktësoi Albani

Previous articleJa sekretet që nuk duhen treguar.! Mësoji dhe mos i përhap !
Next articleShoket me te cilet shoqerohesh ndahen ne tre lloje: