Sa mendime pozitive dhe negative gjatë 24 oreve na vinë? A e ke ditur ?

0
273

 

Organizata Botërore e Shëndetësisë e paraqiti optimizmin si një proces psikologjik, të vullnetshëm, që falë ide dhe ndjenja të mira, vetëbesim, shpresë dhe fuqi, kurse i largon dhe i heq mendimet dhe ndjenjat dëshpëruese, zhgënjyese dhe të rënda.

Doktori dhe Hulumtuesi Martin Seligman njëherazi edhe themeluesi i Psikologjisë Pozitive, theksoi se optimizmi është “Prodhim i mendimeve pozitive, të bukura, gëzuese, që i orienton ndjenjat kah anët e ndritshme të jetës, e motivon dhe e stimulon njeriun në shfaqjen e ndjenjave pozitive, sikur që është vullneti, entuziazmi dhe ambicja”.

Për fat të keq rezultatet kërkimore treguan se nga ajo që ndodh dhe qarkullon në psikikën tonë njerëzore, shumica e saj është negative, pra, çdo njeriut, nga 50 deri në 150.000 mesazhe i vijnë negative, ndërsa, nga 400 deri në 700 mesazhe i vijnë pozitive!!!

 

 


Source link

M.I

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here