Home Lajme Rrjedhje kimike në West Virginia

Rrjedhje kimike në West Virginia

images

Presidenti amerikan, Barack Obama, shpalli gjendjen e jashtëzakonshme në West Virginia, pasi një rrjedhje kimike detyroi autoritetet të mbyllin shkolla dhe biznese, ndërsa 300 mijë persona u këshilluan të mos pinë ujë nga rubineti.

Lënda kimike, që përdoret në industrinë e qymyrgurit, u derdh në Lumin Elk, në kryeqendrën e Carlestonit.

Autoritetet e West Virginia-s këshilluan banorët të mos pinë ujë, të mos lahen, të mos gatuajnë apo të lajnë rroba, me ujin e rubinetit. Ndërkohë, nisën përpjekjet për të shpërndarë shishet e mbushura me ujë të pijshëm.

Prokurori i Përgjithshëm në këtë zonë tha se autoritetet federale nisën hetimet për të zbuluar shkakun e rrjedhjes kimike. Bashkiaku i Carlestonit, Deni Xhons, tha, gjatë një konference për shtyp, të premten, se “rrjedhja ishte shokuese për publikun dhe për të gjithë njerëzit, që jetojnë në qytetet përreth”.

Previous articleViti 2013 me 52 fëmijë të braktisur
Next articleSiri: U helmuan tërë familja, kishin ngrënë mish maceje