Home ISLAM Rëndesia e visitës së vëllait..

Rëndesia e visitës së vëllait..

Muhamedi,- salallahu alejhi ue selem!,- ka thënë:” Një njeri kishte shkuar për ta vizituar vëllain e tij(musliman) në një fshat tjetêr dhe Allahu i Lartësuar e kishte dërguar një melaqe te rruga në të cilën kishte shkuar ai dhe pasi që e kishte takuar e kishte pyetur:

Ku po shkon ?

Po shkoj ta takoj vëllain tim në këtë fshat, i ishte përgjigjur ai.

Melaqja i kishte thënë:

A ke ndonjë dobi tjetër prej tij?

Ai i kishte thënë;

Jo, vetëm se e dua për hir të Allahut.

Melaqja i tha:

Unë jam dërguar nga Allahu i Lartësuar te ti që të tregoj se Allahu i Lartësuar të do ty, ashtu siç e do ti këtê vëlla për hir të Allahut.

(Muslimi).

Previous articleSi ta ruash shtëpine nga shejtanët
Next articleLufto me stresin në mënyrën pejgamberike