Qysh me i fry nje bebës?

Qysh me i fry nje bebës?

Qysh me fry nje bebe?
Pyetje: esselamu alejkum. Qysh me fry nje bebe nese nukje hoxhonic ose nuk di me fry me cfar dove duhet me fry ju lutem me tregoni!

Përgjigje:

Ue alejkum selam

Fryrja nënkupton leximin e Kuranit para të sëmurit, kurse në këtë rast para fëmijës. Nuk është kusht që lexuesit të jetë hoxhë, sepse ai që bën dobi me lejen e Allahut është Kurani dhe jo lexuesi. Kështu që, mjafton t’ia lexosh suren Fatiha shtatë herë, suren Kul eudhu birabbil felek dhe suren Kul eudhu birabbinnas.

Allahu ju ndihmoftë