Xhinset tuaja të ngushta mund të jenë pashëndetshme!

0
276

Ekspertët po shohin më shumë femra të reja në peshë të shëndetshme ankohen për simptomat e një gjendje nervore të quajtur meralgia paresthetica, i njohur edhe si “sindromi shpimit kofshës me gjilpëra.”
Fajtori? Xhinset që janë shumë të ngushta dhe presioni i vazhdueshëm që ata bëjn në nervin femoral cutaneus lateral shkakton një ndjesi si shpime gjilpërash, mpirje, ose ndjenja djegies përgjatë kofshës.

Këtë gjendje e vuajn zakonisht punëtorët e ndërtimit, rripa pjesën e poshtme, gratë shtatzëna ose njerëzit obez. Megjithatë, femrat e reja e vuajn atë në numër më të madh. Dëmtimi nuk është i përhershëm, por ju duhet të heqni presionin për të regjeneruar nervin.

Çfarë mendoni ju? Nëse ju veshni xhinse të ngushta, kjo do të ndryshojë mendimin tuaj?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here