Organizmi i njeriut ne kete periudhe eshte i ”pergjumur’

Organizmi i njeriut ne kete periudhe eshte i ”pergjumur’

Bioritmi i organizmit te njeriut prej ores 12 deri ne oren 15:

Rreth mesdites truri e ngadaleson punen e tij e me kete bie edhe aftesia e pergjithshme e njeriut. Bie sasia e materieve ushqyese te marrura me ushqim, ndersa marrja e ushqimeve plotesuese nuk sjelle permiresime, sepse pas drekes organizmi hyn ne fazen e ”vdekjes psikomotorike”.
Organizmi i njeriut ne kete periudhe eshte i ”pergjumur”, keshtu qe shpesh ne oret e para te pasdites ekziston rreziku i ndodhjes se fatkeqesive ne komunikacion dhe ne pune tjera qe kerkojne koncentrim te larte.

E bukura eshte se prej keshillave te Profetit alejhisSelam eshte ” pushimi (fjetja) pas dreke deri ne ikindi” dhe studimi po e konfirmon.