Nëse flini me kafshët, shëndeti juaj dhe i familjes suaj mund të jetë në rrezik! Ja arsyet Pse …

0
303

Kafshët janë të bukura, por për pronarë duhet të dinë se cilat çështje shëndetësore mund të kenë nëse e lënë macen, qenin apo kafshën tjetër për të qëndruar në shtrat.

Kjo është veçanërisht e rëndësishme për njerëzit që vuajnë nga imuniteti i dobët ose ata kanë fëmijë të vegjël, sepse është e vështirë për ta për të luftuar kundër mikroorganizmave që gjenden në kafshët e tyre të dashura.

Ne të gjithë e dimë se kafshët mbajnë parazitë që mund të shkaktojnë sëmundje serioze. Kjo është arsyeja pse pronarët e përkëdhelur duhet të vënë re simptomat dhe sëmundjet në fazat e hershme dhe sigurisht që të marrin kujdesin e duhur për ta shëruar atë.

Kohët e fundit ka pasur shumë raporte dhe anketime që konfirmuan faktin se rreth 55% e pronarëve të qenve dhe 60% e pronarëve të maceve në SHBA i lanë kafshët e tyre të flinin në shtretërit e tyre në baza ditore.

Kjo prirje nuk po ndodh vetëm në Amerikë, por është gjithashtu e pranishme në Australi, Mbretërinë e Bashkuar, Francë, Hollandë dhe Gjermani. Në të vërtetë, ajo ndiqet në mbarë botën.

Nuk është faji i kafshëve shtëpiake nëse ata kanë parazitë, por është përgjegjësi e pronarit që të kujdeset për shëndetin e kafshëve dhe të dijë të gjitha rreziqet e mundshme nëse kafshët e tyre flenë në të njëjtin shtrat.
Ka shumë pasoja që mund të ndodhin si rezultat i kësaj praktike çdo ditë, për pronarët dhe familjet e tyre.

Nëse keni një kafshë, apo miqtë ose familjen tuaj janë pronarë të përkëdhelur, ndani këtë artikull dhe flisni për rreziqet potenciale që fatkeqësisht mund të ndodhin..

Burimi: glowpink
©gatuajshendetshem/ Përktheu: Edlira H.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here