MOTËR E NDERSHME…

0
316

Moter e ndershme, po, ti qe ne Islam Allahu subhanehu we te’ala te ka ngritur lart, Ji krenare per kete!!!!
Pse e dashur, pse lejon qe te perdoresh si lecke ne doren e qdokujt qe i jipet rasti, pse nuk rri e moralshme a mendon se askush nuk te sheh?
Ke te dreje askush nuk mund te te sheh pervec, Allahut subhanehu we te’ala. Ai qe krijoi qdo gje qe ekziston e me to edhe Ekzistencen.
Qfare pret, pse mbulesen ne koke nuk e ke, pse nuk lejon te te shendrise fytyra por lejon qe te jetosh ne erresire me mekate te panderprera, a nuk mjaftuan?
A mendon se te ndihmojne keto mekate? Mos moj e dashur se v’Allahi Xhehnemi pret me padurim te shtohen banoret e tij, mirepo prapë nuk eshte i kenaqur.
Kujtoje kur Allahu thote ne kur’an: “(Përkujto) Ditën kur Ne xhehennemit i themi: “A je mbushur?”
E ai thotë: “A ka ende?” (Suretu Kaf: 30)
Paramendoje moter te jesh e zene mes melekeve duke te drejtuar drejt zjarrit te xhehnemit i cili nga larg te djeg e lere me te futesh ne te i cili Hi te ben e ne te cilin do te jesh gjithmone (pervec nese Allahu te fal), shkaku i veprave tua ne kete Dunja Kaluese.
Oj moter e dashur, kije frike Allahun, pse te mos pendohesh, pse kur ende nuk eshte bere vone, pse jo, kur Allahu eshte I gatshem ti pranoje pendimet e sinqerta nga roberit e sinqerte?
Allahu thote: “E kur roberit e Mi te pyesin ty per Mua, Une jam afer, i pergjigjem lutjes kur lutesi me lutet, pra per te qene ata drejte te udhezuar, le te me pergjigjen ata Mua dhe le te me besojne Mua.” (Kur’an: El Bakare: 186)
Pasha Allahun me tu udhezuar ti moj moter ne islam do jesh me e lumtura ne bote..
Me thuaj a nuk e do kete?
A nuk deshirion qe te jesh e lumtur ne kete Dunja?
Sigurisht se ate e do, e kush sdo ta deshironte?
Prandaj e dashura ime (moter te quaj) ne islam, mjaft, thuaju STOP fitneve ne rruge, ne plazhe, ne mbremje, ne shtepi… kudo qe jesh mos harro hijabin tend, krenarine tende se v’Allahi, v’Allahi me kenaqesi e madhe se te kesh hijabin mbi trupin tend nuk ka, do kesh nxeht veres, po e vertet, por mos harro Moter se nxehtesia e Xhehnemit eshte shume shume ne nivel me te larte se qe eshte nxehtesia e Diellit ne kete Dunja, prandaj dielli qe na nxeh ne brendesi te trupit, na ben te mendojme se pse te mos mbrohemi ne kete dunja, e te jete i kenaqur Allahu subhanehu we te’ala nga ne???
Moter, te lus per hir te Allahut vere mbulesen ashtu si Ai subhanehu we te’ala na ka obliguar.
Ti ke mendje te ndriquar?
Atehere perdore pak ketu: Allahu thote qe mbulesat ti veme mbi kraherore apo jo?
Te pyes ty, per deshiren qe hijabi yt te jete “hijab stylish”, ku i ke ti kraheroret?
Ne qafe i ke?
Pse mbulon qafen, e jo kraheroret?
Pse duhet te kundershtosh fjalet e Zotit kur Ai ndryshe te obligoi ta vendosesh ate?
Kujdes moter, mos u beje si ato vajza qe mbulesa eshte bere mode dhe adet per to e jo nje obligim nga Allahu, ku thote: “JA’EJJUHA EN-NEBIJU KUL LI E’ZWAXHIKE WE BENATIKE WE NISA’IL-MU’UMININE JUDNINE’ ALEJHINNE MIN XHELABIBIHINNE DHALIKE’EDNA ‘EN JU’REFNE DELA JU’UDHEJNE WE KANEL-LAHU GAFURREN RRAHIMEN” (EL-AHZAB: 59)
Perkthim: “O ti Pejgamber, thuaju grave tua, bijave tua dhe grave të besimtarëve le të vëjnë shamitë (mbulojë) e veta mbi trupin e tyre, pse kjo është më afër që ato të njihen (se nuk janë rrugaçe) e të mos ofendohen. All-llahu fal gabimet e kaluara, Ai është mëshirues. ( Al-Ahzab: 59)
Pastaj, Aisha, nëna e besimtarëve tha rreth ajetit të mbulimit me xhilbab: “Ato (gratë) prenë copë nga fundet e tyre dhe mbuluan fytyrat me to”
Motra ime e dashur te dua te miren mos harro, ashtu si e dua Xhennetin per vete e dua edhe per ty, prandaj Mbulohu e ji krenare per ate se qfare je..!
v’Allahi me tu bindur urdherave te Allahut do jesh me e lumtura ne kete Dunja, andaj mos i humb shpresat nga meshira e Allahut!
Mos u vono, ke ende kohe!!
Mendo sot te shpetosh neser!!!!
Ju Dua Fisabililah motrat e mia…!
Allahu qofte i kenaqur me neve te gjthve muslimameve…. Allahu na falte qdo mekat qe e bejme qofte ai mekat me dije apo pa dije…
Ne fund qfare ishte e mire ketu, ishte prej Allahut subhanehu we te’ala, Elhamdulilah, e qfare ishte e keqe ishte prej meje dhe prej shejtanit La’netullahi alejh….!
Allahuma Amiiin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here