Mirë se erdhe Sulltani im !

0
404

imagesJam strukur në një qoshe të dhomës time për t’i shkruar këto rreshta ashtu si më vjen nga mbrendësia ime.Po të përshkruaj ty… Ty po të shkruhen rreshtat më të mira, ku në një moment më ka kapluar malli, dhe ku malli po shëndrohet në lot.

Mosprania jote më erdhi dhe më pëshpëriti në vesh duke të shkruar ty dhe duke pritur të vish ti. Duke i thurrur vargjet për ty, i shkruaj për së dyti dhe njëher duke i zgjedhur fjalët me kujdes.

Edhe pse koha dhe fjalët nuk më mjaftojnë të përshkruaj mallin që kam për ty. Dua të jem në vargje dhe ta shpreh britmën dhe thirrjen time për të treguar mallin për ty.

Në momentet kur për ty më rrjedhin lotët dhe pres të hiqet mbulesa nga sytë e mi dhe të çmallem nga prania jote !!! Dua të jem me ty duke mos pasur asnjë matje kohore… Por e di që këtë moment e kërkojnë shumë…

Dashuria e jote bën dritë në shpirtin tim, o ti shpirt që ke je futur në dashurinë time. Ti, që për brengat e mia je ilaç. Unë të dua ty Ja Resul Allah, të dua ty me sinqeritetin e Ebubekrit r.a, me drejtësin e Omerit r.a, me mallin e Bilallit r.a. Guximin për të shkruar këto vargje për ty e marrë nga justifikimi i mbrendësisë sime.

Cili nga ne e meriton që të shkruajmë për dashurinë tënde , cili nga ne është aq i pastërt sa të mertioj dashurinë tënde!!! Drejtimi yt kur Omerit r.a i the ” O Omer më së shumti mua duhet të më duash”, edhe pse kaluan katërmbëdhjetë shekuj, ende nga kjo fjalë kur ndëgjohet ka njerez që dridhen… O i Dërguari i Allahut, edhe une të dua ty më shumë se gjithë.

Mirë se erdhe në shpirtin tim o Sulltani im, gjitha ato ardhjet tuaja sa të bukura janë, sa që ardhjet e tua përsëri dhe përsëri po i japin jetës JETE. Ti kur vjen, shpirti im nga dashuria yte po më drejton drejtë sexhdes.

Ti kur vjen, lotët po sfidojnë njëra tjetrën. Dhe prapë, mirë se vjen në shpirtin tim,ku prapë vjen në një ditë feste, ku cdo ardhje e jotja e turpëron tjetrën, sepse vjen më bukur e më bukur.

Të duam ne ty o i pa krahasueshmi i shpirtit tonë. Edhe pse nga turpësia e mekatëve tona, të duam sikurse Vahshiu r.a, i cili të shikonte ty nga mbrapa murit nga turpi që kishte bërë ndaj teje.

Me dashurinë më të madhe, me dashurinë më të sinqert të duam ty… Për dashurinë që nuk e kam njohur, por, që e njoha tani pas katîmbëdhjetë shekujve, të them ty O i Derguar i Allahut.. MIRE SE ERDHE …

                                                                                                                                                     Fatma Z. Korkmaz

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here