Home ARTIKUJ Mbreti terrorist Leopoldi i dytë i Belgjikes masakroi 10 milion afrikan

Mbreti terrorist Leopoldi i dytë i Belgjikes masakroi 10 milion afrikan

 220px-Leopold_ii_garter_knight

Shumica nga ju nuk keni dëgjuar për këtë personalitet famëkeq, një bishë e vërtetë.

Emri i tij është Leopoldi i dytë, mbret i Belgjikes. I lindur në vitin 1835. Vdes ne vitin 1909.   Sundimin e mori ne vitin 1965
Dhe kur e shihni fytyrën e tij, duhet ti shikoni edhe 10 milion njerëz qe i ka mbytur dhe masakruar në Kongo, shtet afrikan.
Ai u bë “pronar” i Kongos gjatë sundimit të tij ne Belgjikë.
Pas shumë deshtimeve koloniale ne Azi dhe Afrikë, ai u sistemua ne Kongo.
Ai e “bleu” dhe i skllavëroi popullin kongolez , duke e shëndërruar tërë vendin ne plantacion te skllevërve te vetin.
Ai e fshehu biznesin e tij si një njeri “filantropist” dhe për kinse “zbulime shkencore”, nën flamurin e kinse: “Shoqëria ndekombëtare afrikane”.
Ai perdori popullin me punen e skllavërisë, duke nxjerr perfitimet maramendëse ne atë kohë.
Mbretërimi i tij ishte zbatuar përmes kampeve te punës, gjymtimeve të pjesëve trupore të skllevërve, torturave, ekzekutimeve dhe ushtrisë së tij private.
Shumica e ketyre gjërave nuk mesohen sot në shkollat e Belgjikes.Për të është dëgjuar nëpër media. Puna e tij terroriste nuk është bë publike sikur që e kemi Holokaustin, Pjesa e jetës se tij kolonialiste, imperialiste, skllavëruese, dhe gjenocidiale ne Afrikë nuk  mesohet ne shkollat belge.
Kur mësojmë për Afriken, mesojmë per karikaturat egjiptiane, mesojmë per semundjen e Sidës, por kur per shlaqet e saj se si erdh në Afrikë, mesojmë per skllavërinë ne menyrë siperfaqësore apo për aperteidin e Afrikes Jugore.
Mirëpo assesi nuk i mesojnë femijët e tyre se mbreti Leopold i dytë i Belgjikes masakroi mbi 10 milion kongolezë. Por pra sipas disave mi vra dhe mi masakru 10 milion qenie njerëzore, nuk duhet të quhesh “Hiler”
Previous articleA DONI TË SHTOHET RISKU.. JEPI HUA ALLAHUT!!
Next articlePërmendorja e Car Dushanit në Shkup