Home Zgjodhëm për ju. MARTESA E DY MOTRAVE ME TË NJËJTIN BURRË

MARTESA E DY MOTRAVE ME TË NJËJTIN BURRË

Pyetje:

I nderuari Hoxhë Shefqet Krasniqi. E kam një pyetje: Nëse një grua është e martuar me një burrë, a është haram që edhe motra e gruas të martohet me të njëjtin burrë? Faleminderit për mirëkuptim dhe Zoti ju ruajttë!

Përgjigje:

Martesa e dy motrave në të njëjtën kohë me një burrë është e ndaluar me hadith Pejgamberit (sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem).

Mirëpo nëse burrit i vdes gruaja ose shkurorëzohet, atëherë atij i lejohet që të martohet me motrën e gruas së tij të vdekur, apo të shkurorëzuar.

Allahu e di më së miri!

Dr. Shefqet Krasniqi

Previous articleDisa fakte shkencore të cilat nuk i keni ditur!
Next article3 menyra si ti hiqni njollat kafe ne fytyre