Home ISLAM Malik Ibn Dinari dhe farkëtari

Malik Ibn Dinari dhe farkëtari

Nje dite Malik Ibn Dinari (Allahu e meshirofte) shkoj te nje farketar per te kryer nje pune.
Dhe per cudi u befasua kur pa se si farketari e nxorri nje cop celiku nga zjarri dhe ate me doren (shputen e dores) e tij e drejtoi.
Malik Ibn Dinari shikoi i habitur!?
Si mund ta bej kete me doren e tij ?! Farketari ngre doren dhe qellon celikun e nxehte me dore e dora nuk i digjet fare, gjithcka ngel ne rregull!!,(peshperiste ne vetvete i habitur.)
-I thote Malik Ibn Dinari ketij njeriu:’’Per All-llahun tregoma cka eshte kjo ngjarja jote’’!,
thote farketari:’’Nuk mund te ta tregoj ngjarjen time’’.
-Tha (Malik Ibn Dinar duke iu perbetuar):’’Per All-llahun te lutem tregoma mua ngjarjen tende, dhe kjo ngjarja jote ndoshta mund ta godet edhe dikend tjeter’’.
-Tha:’’Do ta tregoj ngjarjen time ,mirepo te lutem mos ia trego tutje askujt’’.

-Tha:’’Nje dite, jetoja afer nje shoku tim i cili ishte i martuar dhe duhej te nisej per udhetim.
-Me tha:’’Ja ku ke disa dinare me te cilat cdo dite do te shkosh te blesh harxh per gruan time, ajo do ta le nje leter para deres, ti e merr kete leter shkon te blesh kthehesh e le para deres se saj (harxhin), i troket ne der dhe largohesh.
(Farketari) E bente kete cdo dite, mirrte letren shkonte te bleje, kthehej, trokitte deren dhe largohej per ne dhomen e tij.
Nje dite prej dites kishte qelluar dera e saj paksa e hapur.
Dhe subhanAllah shiko se si jane zemrat te dobeta
Ai shikoi brenda dhe pa nje grua e cila mahniti ate prej bukurise se saj.
-Tha:’’ E shikova dhe u humba prej bukurise se saj’’.
Hyri brenda ja mbylli deren dhe deshironte dicka prej saj.
-I tha ajo:’’Itekilah-Ke frike All-llahun!
Por ai domosdo e deshironte ate.
-Tha ajo:’’A din cka, eja brenda ne dhomen time.
-’’Mbylle deren’’, ai e mbylli ate,
-’’Mbylli dritaret’’, ai i mbylli ato,
-’’Mbylli perdet’’, ai i mbylli ato!
-I tha ajo atij :’’Sado dere dhe dritare ti ti mbyllish, All-llahu subhanehu ve Teala do te te sheh ty’’!
Ne kete moment tha ky burre:’’Estagfirullahel Adhim,(kerkoj falje, pendim te Allahu).
Tha:’’Ti je nje grua e mire dhe e drejte, andaj te lutem ben per mua nje dua qe All-llahu subhanehu ve Teala ne diten e Kijametit dhe ne kete Toke te me mbron prej zjarrit te xhehenemit dhe zjarrit te dunjase’’!
Dhe tha ai:’’Ja pra kjo eshte shperblimi im (nga duaja e gruas se fqiut) qe zjarri mua nuk mund te me ben gje ,bile aspak te me djege.

Previous articleNdëgjojeni hoxhën nga Tunisi i cili kritikon në mënyrë pozitive myslimanët
Next articleKjo është shprehia më e zakonshme e njerëzve inteligjentë