Home Zgjodhëm për ju. Magjia dhe llojet e saj ( kujdes) -në të gjitha sferat e...

Magjia dhe llojet e saj ( kujdes) -në të gjitha sferat e jetës mund të ndikoj

Magjia

1)-Prishja (divorci) e martesës

Kjo është prej problemeve më të shpeshta, Allahu na ka dhënë një shembull se sa shumë të këqija mund të vijnë nga magjia:”…E, mësonin (njerëzit) prej atyre dyve atë (magji) me çka ndanin burrin prej gruas së vet(…)” El-Bekare, 2/102.

Dy simptome janë veçanërisht dëshmi e këtij lloji të magjisë: Gruaja nuk mundet më të ketë mardhënie seksuale e as të gjejë kënaqësi seksuale; çifti nuk ka asnjë arsye për këtë, duke dashur njëri-tjetrin kur janë larg njëri-tjetrit dhe duke u zënë shpejt pasi bashkohen përsëri.Këto simptoma do të ndodhin papritur pas një periudhe të jetës normale të përbaskët apo madje edhe para fillimit të jetës së përbashkët.

Përleshjet e zakonshme janë të ndryshme nga ato të ndikuara si shkak i magjisë pasi ato janë të bazuara në të kuptuarit e vërtetë dhe të arsyeshëm që mund të trajtohen nëpërmjet arsyetimit dhe dialogut.Dy simptomat e përmendura më parë janë shumë karakteristike për magji.Magjia nuk përjashton problemet reale brenda çiftit, por ajo do të bëjë të pamundur për të zgjidhur ato në mënyrën e duhur.Përfundimisht, në qoftë se asgjë nuk është bërë për ta ndaluar atë, mosmarrëveshjet mund të përkeqësohen dhe do të përfundojnë deri në shkatërrimin e dashurisë brenda çiftit, duke arritur në një pikë pa kthim – veçanërisht nëse familjet përzihen.

Prandaj është e rëndësishme për të diagnostikuar magjinë sa më herët të jetë e mundur.
Për më tepër, magjia mund të përdoret për të parandaluar gruan që ka fëmijë ose njeriu që ka marrëdhënie seksuale. Kjo mund të ndodhë në mënyra të ndryshme: gruaja nuk ka periudha apo nuk kapur shtatzëni fare ose ajo është viktimë e dështimeve pas disa ditëve ose muajve të shtatzënisë, ose foshnja i vdes para lindjes; burri nuk ka asnjë ereksion ose e humbë atë kur i afrohet gruas së tij apo madje edhe gjatë mardhënieve seksuale, që është më e keqja.

Pacienti në nevojë për një kurë (shërim) duhet sinqerisht të tregojë problemet nga çështjet e tilla kështu që mund të kuptohet plotësisht.

2)- Parandalimi i punës

Personi i plotëson të gjitha kushtet për t’u punësuar, por pas asnjë aryse të vlefshme, në secilën përpjekje ai dështon.Puna mund të i premtohet apo garantohet, por diçka do të ndodhë kështu që nuk punon, apo personi do të përballet me një mungesë të energjisë apo ambicies.

3)- Ndalimi i studimeve

Kjo mund të ndodhë në mënyra të ndryshme: studenti nuk mund të mendojë por vetëm të mësojë përmendësh; ai do të harrojë gjithçka; ai do të ketë kokëdhembje sa herë që përpiqet të mësojë; probleme ndodhin gjatë provimit; ai mendon se do të ketë sukses por rezultatet e tij janë më poshtë se mesatarja e kërkuar, etj.

4)- Problemet në shëndet

Magjia mund të shkaktojë shqetësime të rënda shëndetësore. Ne kemi përmendur sterilitetin e femrave dhe impotencën seksuale të meshkujve. Mund gjithashtu të shkaktojë kancer, hemofili, diabetin, ujë në mushkëri, humbjen e flokëve dhe ekzemë…psoriasisin, sipas dijes timeështë vetëm për shkak të magjisë.
Mjekët nuk e kuptojnë mekanizmin e saj dhe nuk kanë trajtim të duhur për të.

Përgjigjet mjekësore janë:
• “Asgjë e parregullt në trup, gjithçka është në rregull”. Por personi vazhdon të vuajë.
• “Ka një problem, por ne nuk kemi parë një të tillë kurrë.”
• “Është stresi”, dhe ata përshkruajnë droga antidepressant që nxisin një problem tjetër, pa zgjidhjen e atë të mëparshmin .
• “Ju keni sëmundje të tillë apo të këtillë, por ne nuk e kuptojmë se si erdhi deri te kjo.”
• Në të gjitha rastet, nuk ka asnjë trajtim ose trajtimi nuk është efektiv.

5)- Apatia (Indiferenca)

Personi humb të gjithë motivimin dhe nuk ndërrmerrë asgjë. 5 Apatia
Personi humb të gjithë motivimin dhe fillon asnjë veprim. Ai vazhdimisht do të shtyjë gjërat, duke fjetur gjatë gjithë kohës, duke filluar marrjen e veprimeve, por shpejt duke e dorëzuar (i lënë) ..
.
6)- Dashuria e rrejshme

Personi, burrë apo grua, nuk është në dashuri me personin tjetër, por është i fiksuar rreth tij/saj, vazhdimisht mendon për të/atë, e sheh personin kudo dhe mund të mendoj se ai është me të vërtetë në dashuri, ndërsa logjikisht nuk ka prirje apo arsye të jetë i tërhequr nga ky person. Ne shpesh shohim një interes për personin e dytë të martohet me të parin, qoftë kjo sentimentale apo materiale, ose për interes të një personi të tretë.

7)- Çmenduria dhe vdekja

Personi do të humbasë kontrollin e tij, ka dyshim për gjithçka dhe të gjithë, flet vetëm, mendon se ai është dikush tjetër, sheh gjëra, bën lidhje ndërmjet të gjitha llojeve të gjërave, etj

Lidhur me vdekjen: person do të joshet për të kryer vetëvrasjes dhe të ndjen diçka që e shtynë atë në dritare, ose do të donë që të prejë venat e tij me një thikë, ose të marrë drogë vdekjeprurëse, ose hedhi veten nën një makinë duke lëvizur, etj Ai gjithashtu mund të përjetojë aksidente shumë të rrezikshme dhe të shpëtojë ngushtë.

8)- Nënshtrimi

Personi do t’i bindet magjistarit ose personit që ka kërkuar magjinë me pa asnjë fjalë, ai nuk do të rezistojë apo të shprehë një mosmarrëveshje tek ai. Ai mund të pendohet për nënshtrimin e tij dhe vendos për të rezistuar, por në disa raste ai do të mbrojë magjistarin – kur ky është larg – kur i thuhet që të mos i besoni atij. Ky lloj i magjisë është përdorur në shumë raste: për të shfrytëzuar financiarisht dikë; një grua që dëshiron të dominojë burrin e saj, ose anasjelltas, një nënë që dëshiron të dëshiron të përdorë çojë fëmijët e saj në lumturi,kur një magjistar dëshiron të përdorë dikë të vendosur magjinë e tij, e kombinuar me magjinë lartpërmendur të dashurisë.

9)- Mosbindja e fëmijëve

Magjia që ndikon te fëmijët më së shumti ka ndikim në sjelljen e tyre dhe studimet. Fëmija vazhdimisht do të futet në ligësi dhe nuk do të ndalet me ndonjë dënim; ai vetë nuk e kupton se çfarë po i ndodhë atij dhe ndjehet fatkeq dhe i paaftë për ndonjë sjellje të mirë.

10)- Efektet tjera

• Burgosja: personi do të dalë mezi nga shtëpia e tij ose vendi ose aspak.

• Humbja e parave, ose nëse ai fiton para, ai nuk do të fitojë më derisa të shpenzojë të gjitha paratë.

• Acarim.

• Personalitet i pabalancuar: personi vazhdimisht do të përjetojë ndryshime në vendimet, idetë, vlerësimet apo disponimin.

• Ka dyshime patologjike, frikë dhe ankth.

• Probleme dhe fatkeqësi të pafundme të jetës.

• Magjia e trashëguar: fëmija merr magjinë nga barku i nënës. Kjo zakonisht shkon së bashku me një shëndet të dobët për mosbindje, fëmijëve dhe refuzimin e të mësuarit.Fëmija mund të jetë shumë i pabindur deri në fund të adoleshencës. Pasi kjo nuk është bërë për ata, magjia trashëguar ka efekte të rastit mbi fëmijët. Nga ana tjetër, në qoftë se magjia është drejtuar për një grua shtatzënë me qëllim të vrasjes ose prishjes së fëmijës, ky i fundit mund të hendikepohet.

• Magjia mund të jetë e kushtëzuar: Çifti do të ndahet (divorcohet) pas lindjes së fëmijës së parë, burri do të humbasin punën e tij çdo herë që gruaja e tij i bashkohet atij; etj

Sigurisht, ka magji që njerëzit e kërkojnë për “suksesin” e tyre në jetë: në mënyrë që të marrin një punë, që të ketë sukses në studime, për të marrë një patentë shoferë, për të fituar një rast, për të tërhequr klientët, etj. Kjo është e ndaluar dhe e vë atë njeri jashtë Islamit, po ashtu si “e keqe” e magjisë.
• Nuk ka asnjë kufizim për atë që mund të programohet me magji.

11)- Magjia në shtëpi, dyqan apo veturë

Ajo mund të shkaktojë mosmarrëveshje në shtëpi dhe aksidente. Në dyqan, ajo mund gjithashtu të sjellë mosmarrëveshjeve; rënie në veprimtari dhe aksidente. Ajo mund të jetë burim i aksidenteve dhe avarive në makinë poashtu. Magjia gjithashtu mund të drejtohet për çdo objekt.

12)- Ëndrrat

Ardhja e magjisë shpeshherë njoftohet në ëndërr: personi kafshohet nga një kafshë, lëndohet nga dikush apo bie pafundësisht. Ai gjithashtu mund të shohë gjarpërinjtë, njerëz të vdekur apo varreza. Ai gjithashtu mund të shohë personin që e dëmton atë, dhe besoni në përvojën time, kjo gjithmonë është dëshmuar të jetë e vërtetë.

13)- Llojet e magjisë

Ne mund të ndajmë magjinë në katër lloje: të ngrënë, e shkelur, e vënë në trup dhe e bërë nga distanca.
Magji e lidhur me ushqim, në 95% të rasteve, problemet e tretjes: në stomak ose probleme me zorrë, të tilla si djegiet, të vjella, gazrat, gunga, thumbime.Këto vështirësi janë të përhershme në përgjithësi, por ato ndonjëherë zgjasin vetëm një periudhë të shkurtër pastaj zhduken. Ato janë të pashpjegueshme me mjekësi, por djegiet mund të qetësohen nga një trajtim mjekësor. Kur një person vuan nga këto mundime gastrike dhe ka simptomat e magjisë në mesin e atyre të përshkruara më parë, ai mund të pothuajse të jetë i sigurt se ai është viktimë e magjisë të ngrënë. Magjia e ngrënë gjithashtu mund të ngrënet aksidentalisht: ajo është menduar për dikë tjetër dhe dikush tjetër e ha atë.

Magjia e shkelur më së shumti është aksidentale; është e shtrirë atje për një aryse apo tjetër dhe dikush shkel në të. Më së shumti ka efekt në lëkurë; prerje, ekzema (prosiasis) dhe butona në trup dhe kryesisht në këmbë, nganjëherë ndryshon vende dhe me mjekësi e pashpjeguar.Ajo gjithashtu mund të shkaktojë flokët të bien ose dobësi në këmbë. Nuk ka asnjë efekt të thyndarjes së një çifti , parandalimin e punës apo efekte të tjera, por vetëm efekt fizik. Ndonjëherë magjia është vënë në rrugën e dikujt – kryesisht para shtëpisë së tij – për të goditur atë. Kjo pastaj do të ketë efektin e synuar dhe jo vetëm ndikonë në lëkurë.

Magjia e vënë në trup do të thotë magjistari dërgon xhinët për të vënë në magjinë në trupin e personit. Ajo është vënë në përgjithësi në vezoret e grave për të ndaluar shtatzëninë, në organin e njeriut që të ngjall impotencë, apo kudo në trup të shkaktojë dhimbje dhe mosfunksionim. Ajo mund gjithashtu të vihet në trup thjesht sepse magjistari ka dërguar xhinët në personin dhe magjia në trupin e tij do t’i
ndalojë ata duke shkuar për aq kohë sa ai është këtu: nëse viktima kërkon të shërohet dhe ai që bën rukje provon për të hequr xhinët, ndërsa ata janë të lidhur me magji në trupin e tij dhe Rukistu nuk e di se si për të hequr këtë magjinë ose nuk di për të fare, xhinët nuk do të largohen çfarëdo ai mund të bëjë. Kështu, magjia mund të vihet në trup vetëm për të komplikuar shërimin e personit nëse ai përpiqet për t’u shëruar. Ju mund të mendoni për atë kur ju ndjeni një dhimbje të përhershme ose periodike në një vend të veçantë.

Magjia me distancë është më klasikja dhe e shpeshta. Por ajo mund të jetë e komplikuar duke përdorur simbole. Varur në një vend të lartë, kjo do të dominojnë dhe mbështjellë personin kështu që ai vetëm do të sillet në jetën e tij dhe kthehet në të njëjtën pikë në vend se të përparojë. Ajo gjithashtu mund të prejë mendjen e tij nga realiteti kështu që ai jeton në një botë imagjinare e populluar nga dyshimi, frika, pavendosmëria, ndryshimi i humorit, etj. Ajo gjithashtu shkakton kokë të rëndë ose dhimbje koke dhe do të bëjë atë të ëndërrojë të ngrihe në vendet e larta, shkojë poshtë ose bjerë. Varrosur në tokë, ajo thith forcën dhe energjinë e personit duke shkaktuar atë që të ketë gjumë të shqetësuar dhe duke i dhënë atij një pamje në depresion dhe një mentalitet të një humbësi.

E groposur në varreza, personi bëhet si i vdekur, empati dhe i lidhur me vdekjen; ai nuk sheh ndonjë të ardhme dhe vetëm jeton, ai do të mendojë për vdekjen dhe ëndrron njerëzit e vdekur apo varrezat. Magjia e vendosur në një pus do të thotë se personi do të mbetet në “fund të pusit”, në kuptimin financiar dhe kurrë nuk do të arrijë të dalë. Magjia mund të bëhet me gjakun menstrual; ajo shkakton probleme gjinekologjike, veshtirësi në mardhënie seksuale dhe ndryshim në ndjeshmëri dhe dashuri. Magjia me zinxhir ose dry do të lidhë personin që të pengojë biznesin e tij.

Ajo gjithashtu mund të lidhë xhinët në person. Nyjet janë përdorur shpesh për të bllokuar komunikimin: sa më shpejt që të fillojmë diskutimin ne kemi mosmarrëveshje, ose për të vendosur pengesa në jetë: sa herë që ai kapërcen një pengesë, një tjetër do të dalë, apo “nyje” në të menduarit: ai do të rrinë në pikë fikse të prishë arsyetimin. Nyjet e lidhura dalin në ëndërr si gjarpërinjtë. Tar i zi është përdorur në magjinë për të krijuar një efekt errësirë: ai do të të shohë jetën të errët dhe depresive, njerëzit e shohin atë në këtë mënyrë dhe e shmangin atë.

Kukullat janë përdorur për të vënë gjilpërat në to duke bërë lidhje në trupin e personit sikur thonjtë janë mbjellë në atë, apo gjëra të ndryshme për të lënduar atë fizikisht të tilla si djegia e tyre, prerja e tyre, duke i varrosur ata, etj. Pastaj simbolet e përdorura janë me të vërtetë të pakufizuar dhe magjistarët vazhdojnë të shpikin receta të reja: yndyrë për të bërë personin të trashë, veshët e gomarit kështu që ai bëhet budalla, flokët e qenit kështu që ai bëhet i dobët dhe agresive, bretkocë kështu që ai bëhet i neveritshëm, letra zyrtare për të bllokuar procedurat e tij zyrtare, etj.

14)- Magjia e shumëfishtë

Të gjitha magjitë e përmendura më lart mund të kombinohen pafundësisht. Përveç nëse trajtohet, magjia do të qëndrojë për jetë dhe ata thjesht e shtojnë. Por dikush mund të jetë aq i urrejtur saqë ai do të dërgojë më shumë magji dhe përsërit këtë rregullisht kështu viktima shpejt do të ketë një numër shumë të lartë të magjive. Njëherë i zhytur plotësisht me magjitë më vonë humbë kontrollin e personin të tij dhe jetës.

15)- Magjia serike

Ajo gjithashtu ndodh që magjistari bën shumë magji në një kohë, kështu që çdo herë që një është hequr do të fillojë tjetra.
Ju pastaj shihni personin e sëmurë të përmirësohet disa ditë pastaj bie përsëri.Magjistari mund gjithashtu të ndjekë personin: ai do të informohet nga xhinët çdo herë kur ai shëron veten dhe e përsërit magjinë.Dallimi me rastin e parë është se magji është e ndryshme çdo herë.Rasti i fundit është shumë i rrallë dhe do të thotë magjistari personalisht dëshiron të dëmtojë personin.

16)- Reagimet ndaj leximit të Kuranit

Ne gjithashtu mund të interpretojmë reagimet e personit me leksionet Kuranore për të ndihmuar në diagnozën:

• Reagimi më tipik i magjisë është nxehtësi në tërë trupin: magji është duke u djegur.

• Personi gjithashtu mund të ndjej gjëra të daljes prej tij: magji po largohet.

• Kur ai ndjen rëndesë, emocione stresi, nuk mund të durojë leximin Kuranor, nuk mund të marrë frymë apo bëhet nervozë, kjo tregon praninë e xhinëve.

• Personi mund të relaksohet, qetësohet dhe të bie në gjumë: kjo mund të nënkuptojë dy gjëra: ose magji ka qenë i vendosur në atë për të bërë atë nervoz: Kurani zvogëlon efektin e magjisë dhe personi qetësohet ose magjia është bërë kështu që ai të jetë i lodhur vazhdimisht, edhe nëse ai fle ai do të zgjohet i lodhur: ai pastaj qëndron dhe bie në një gjumë lehtësimi.

• Nëse personi lëviz apo flet pa vullnetin e tij: kemi xhindët.

• Dhimbje koke: është për shkak të xhinëve në trup ose jashtë. Ajo gjithashtu mund të jetë magjia në kokë apo magjia e varur e cila është duke shkuar deri në kokë.

• Reagime të shumta: personi mund të ketë probleme të kombinuara. Kjo pasohet zakonisht nga lodhje dhe rraskapitje.

• Nuk ka ose ka pak reagim : personi ka pak problem ose aspak fare apo xhindët është jashtë trupit dhe që vepron në atë nga jashtë. Në këtë rast, një lexim i thjeshtë lejon për të djegur lidhjen e xhindeve me personin pa arritur xhinët dhe kjo është e mjaftueshme për shkëputje nga magjia.
• Mos harroni diagnozën e xhindeve apo magjia nuk e përjashton tjetrën. Diagnoza ë
shtë gjithmonë minimale. Nëse keni simptoma të qarta në jetën e personit, trupi i tij, mentaliteti dhe ëndrrat e tij, ju mund të dini edhe nëse nuk ka reagime ndaj leximit.

17)- Konfuzionet (Paqartësitë)

Ndonjëherë, njerëzit do të këshillohen me ne, sepse vajza e tyre ka rënë në dashuri me një jo-musliman dhe mendojnë se është për shkak të magjisë. Në të gjitha këto raste, ajo ishte një dashuri e natyrshme dhe jo si pasojë e magjisë. Sjellja e vajzës mund të ketë ndryshuar dhe ajo e lë familjen e saj: kjo është kryesisht për shkak të mungesës së dialogut dhe paragjykimeve . Ajo nuk e përjashton se është magjepsur, si në aspektet e tjera dhe se kapaciteti i saj për t’u përballur me çështjen e familjes është ulur dhe kjo e bën atë të largohet nga situata.Neve na kërkohet ndonjëherë për të bërë diçka për të sjellë përsëri djalin / vajzën apo burrin / gruan që u largua: kjo është magji e pastër. Ne vetëm lutemi dhe i kërkojmë All-llahut dhe e pranojmë me durim sprovën.

Disa mendojnë se ju mund të tërheqni për “mirë”, që është krejtësisht e gabuar, magjia është vetëm një akt i shkeljes së besimit çfarëdo qoftë qëllimi. Disa duan të kenë sukses në martesë ,provim ose gjykatë : të gjitha këto janë vetëm se magji e kulluar.

Nëse ka një magji efekt të lidhur me të keqen, kjo mund të eliminohet duke eliminuar magjinë. Përndryshe, nuk duhet të ndërhyjë në kursin natyror të gjërave. Për të marrë bekimet më shumë në jetën e dikujt,është vetëm një mënyrë: veprat e mira, lutjet, duke qenë i mirë me të tjerët_ sidomos të afërmit afër dhe pendohu nga mëkatet.

Disa mendojnë se ju duhet të “mbështeteni në Allahun” dhe refuzoni të lidhur problemet e tyre për shkak të magjisë. Para së gjithash Profeti paqja dhe bekimi qofshin mbi të ka thënë: “Allahu Bartësi i Madhështisë dhe Madhërisë ka krijuar për çdo sëmundje ilaçin e saj, kështu kuroni veten” Transmetuar nga Ahmedi.

Trupi koha, paratë dhe marrëdhëniet me të tjerët janë dhuratë nga All-llahu ju nuk mund të lejoni veten të humbni nga neglizhenca: kujdes duhet të merren prej tyre në mënyrë që të përballen me ndonjë mangësi.Mbani mend, Profeti paqja dhe bekimi qofshin mbi të dhe shokët e tij u ballafaquan me të gjitha problemet me urtësi maksimale dhe shfrytëzuan të gjitha mjetet e mundshme të lejuara.
Pra, kjo është një gabim të mendoni se ju mund të mbështeteni në All-llahun dhe të neglizhoni mjetet.
Nga ana tjetër është gjithashtu një gabim të lidhnni me magjinë problemet që nuk janë për shkak të saj, ashtu si ju e humbni kohën tonë në qoftë se ju nuk e shihni se një problem është për shkak të magjisë.Një pyetje përcakton dallimin: a kanë këto probleme një shpjegim logjik? Mund t’i tejkalojmë ato normalisht nga përpjekjet dhe sebepet?

Ndodh që magjia përkeqëson një dobësi të personit: zemërimin dyshim turpin … Ne pastaj kalojmë nga një gjendje dobësie në një rrëshqitje të pakontrolluar: personi nuk ka kontrollin e vetes dhe nuk mund të bëjë atë që ai mendon se është e drejtë për të. Kjo do të thotë se magjia e njëjtë nuk ka të njëjtin efekt në njerëz të ndryshëm. Për shembull, nëse një çift është shumë solid dhe të dy janë të butë dhe të respektueshëm, magjia do të krijojë keqkuptime dhe probleme, por një çift, ku krenaria dhe egoizmi janë të fortë menjëherë do të shkatërroj.Unë këshilloj që të mos këmbëngulni për të kuruar njerëzit të cilët refuzojnë të besojnë në magji ose që mendojnë se mund kurohen pa ndihmën tuaj, ju do të keni mjaft për të bërë me ata që kërkojnë të shërohen, ata që nuk kanë nevojë për ndihmën tuaj janë ato i cili do t’ju sjellë probleme dhe të provojnë të jenë më pak mirënjohës. Megjithatë, gjithmonë të keni derën hapur në rast se ata ndryshojnë mendjen e tyre. Këshilloj ata të i luten Allahut për të treguar atyre çështjen dhe zgjidhjen.

Rinia e rritur në Francë të panjohur me çështjet e magjisë, nganjëherë vështirë mund të besojnë në të. Sidoqoftë shumë raste të burgimit, dështimeve në shkollë dhe profesionale, ndarja familjare deri në personalitetin çekulibruar janë për shkak të magjisë.

Rukje është shërim me Kuran dhe lehtësim i vuajtjeve të njerëzve që janë mbërthyer për vite me rradhë. Së dyti kjo është një mbrojtje e muslimanëve kundër shirkut dhe forcimit të besimit të tyre. Së treti kjo është një davet (thirrje) për jo-muslimanët. Së katërti, kjo është një luftë kundër fallxhorëve dhe sihirbazëve të ndryshëm, satanistëve, mjekëve magjistarë, dhe bashkëpunëtorëve të tyre dhe të të gjitha formave të shirkut, derisa të zhduken plotësisht.

Previous articleÇKA I URDHËRON ALLAHU ENGJËJT, KUR NJË NJERI ËSHTË I SËMURË
Next articleA mund të shërohet njeriu i çmendur apo ndonjë fëmijë i çmendur?