KTHIMI I DJALOSHIT…

KTHIMI I DJALOSHIT…

Një i ri ishte ulur i vetëm në autobus dhe mbante shikimin jashtë autobuzit ..
Nuk kishte më shumë se njëzet vjeç, me një paraqitje të bukur dhe një fytyrë të ëmbël .
Afër tij ulet një plake , shkëmbejnë disa fjalë për motin e ngrohtë pranveror .
Më pas djali i rrëfeu plakes : Kam qenë në burg për dy vjet .Kam dalë sot në mëngjes dhe po shkoj në shtëpi .
Fjalët e tij dilnin rrjedhshëm ndërsa i tregonte plakes që ishte rritur në një familje të varfër por të ndershme,dhe se sjellja e tij e keqe iu kishte sjellë prindërve vetëm dhimbje dhe iu kishte ulur kokën nga turpi .
Këto dy vjet nuk kishte patur lajm prej tyre .Ata ishin shumë të varfër , nuk kishin para të shkonin ta takonin në burg .Djali nuk iu dërgonte as letra sepse ata nuk i kthenin përgjigje..
Tre javë para se të dilte nga burgu kishte tentuar i dëshpëruar që të kontaktonte me prindërit .
Në letrën që u dërgoi iu shkroi se i kuptonte arsyet e tyre dhe iu kërkoi që ta falnin .

Pasi doli nga burgu i hipi autobusit ,i cili ndalonte përpara oborrit të shtëpisë ku ishte rritur dhe ku akoma banonin prindërit e tij .
Për ti bërë gjërat më të thjeshta u kishte kërkuar prindërve të tij ( në letër ) që ti bënin një sinjal që të shihej nga autobusi .Nëse e falnin ata duhej të lidhnin një shenjë të bardhë në pemën e mollës që ishte në kopësht .
Nëse ata nuk e lidhnin ai nuk do të zbriste nga autobusi dhe do të dilte përgjithmonë nga jeta e tyre .
Ndërsa autobusi po i afrohej shtëpisë djali po bëhej nervoz , aq sa kishte frikë të shikonte jashtë dritares , sepse ishte i sigurt që nuk do ishte lidhur shenja e bardhë …

Plaka pasi e dëgjoi deri në funde i thotë :
Ndërrojmë vendin bashkë , shikoj unë në vendin tënde ..
Autobusi ecën dhe pak metra dhe plaka pa pemën në oborrin e shtëpisë ..

Preku me kujdes supin e djalit dhe duke mbajtur lotët i tha :

Shiko , shiko !
E kanë mbuluar komplet pemën me fjongo * (shirita) të bardha !!

E huazuar.

P.S. Nese prinderit kane meshire te ketille, paramendone Zotin tuaj sa i meshirshem eshte Ai ?!
Prandaj,mos i humbni shpresat ne meshiren e Zotit tuaj,pendohuni,kthehuni tek Ai se Ai eshte me i meshirshem se cdo prinde.

Allahu na falte e na meshirofte!