Krijimi i njërzve nga uji

0
440

All-llahu krijoi secilën gjallesë prej një uji, e prej tyre ka që ecin rrëshqitas në barkun e vet, ka që ecin në të dy këmbët e edhe asosh që ecin në të katër këmbët. All-llahu krijon çka të dojë, pse vërtet All-llahu ka mundësi për çdo gjë. (Kur’an, 24:45)

A nuk e dinë ata, të cilët nuk besuan se qiejt e toka ishin të ngjitura, e Ne i ndamë ato të dyja dhe ujin e bëmë bazë të jetës së çdo sendi; a nuk besojnë? (Kur’an, 21:30)

Dhe Ai nga uji (fara) krijoi njeriun, dhe e bëri atë të ketë fis dhe të ketë miqësi. Zoti yt ka mundësi të jashtëzakonshme. (Kur’an, 25:54)

Kur shikojmë ajetet lidhur me krijimin e njeriut dhe të gjitha gjallesave, ne shohim qartë dëshmitë e një mrekullie. Një mrekulli e tillë është krijimi i gjallesave nga uji. Ardhja deri te ky informacion, i shprehur shumë qartë në këto ajete, ka qenë e mundshme për njerëzit vetëm pas shpikjes së mikroskopit qindra vjet më vonë.

Të gjitha format e jetës kanë nevojë për ujë në mënyrë që të mbijetojnë. Kafshët në rajonet e thata janë krijuar me mekanizma për mbrojtjen e metabolizmit të tyre nga humbja e ujit dhe për të siguruar përfitim maksimal nga përdorimi i ujit. Në qoftë se humbja e ujit bëhet në trup për ndonjë arsye, dhe në qoftë se kjo humbje nuk bëhet mirë, do të pasojë vdekja pas disa ditësh. Shkencëtari i njohur i shekullit të 17-të, Jan Baptista van Helmont, zbuloi më 1640-at se uji në tokë është elementi më i rëndësishëm i zhvillimit të bimëve.

Fjalët “Uji është përbërësi kryesor i materies organike. 50-90% e peshës së gjallesave përbëhet nga uji” shfaqen rregullisht në enciklopedi. Gjithashtu, 80% e citoplazmës (materiali qelizor bazë) i qelizës standarde të një kafshe përshkruhet si ujë në librat e biologjisë. Analiza e citoplazmës dhe shfaqja e saj në libra ndodhi qindra vjet pas shpalljes së Kur’anit. Prandaj është e pamundur për këtë fakt, tanimë i pranuar nga komuniteti shkencor, të ketë qenë i njohur në kohën kur është shpallur Kur’ani. Sidoqoftë, është tërhequr vëmendja për të në Kur’an 1,400 para zbulimit të tij.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here