Komplexi i Peter Pan

0
358

Komplexi i Peter Pan – Keni hasur djem “burra” që sillen si të ishin ende fëmijë ? Ka shumë gjasa që të kenë Sindromën e Peter Pan , djalit të destinuar të mos rritet kurrë. Psikologjia cilëson me termin Sindroma e Peter Pan, ata persona që kanë si karakteristikë kryesore një papjekuri të dukshme psiko – emocionale.Këta persona kanë gjithashtu një tendencë të spikatur për të shmangur role dhe përgjegjësira të rëndësishme. Studime të shumta tregojnë që është një situatë tipike e burrave. Nga ana tjetër për gratë duket se është shumë më e përhapur Sindroma e Wendy – it . Janë ato gra që luajnë gjithë kohës rolin e “ mamasë ”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here