Home Zgjodhëm për ju. Kjo dua trajton 8-të gjendje emocionale që shkaktojnë brengosje të thellë

Kjo dua trajton 8-të gjendje emocionale që shkaktojnë brengosje të thellë

Duaja është kjo: “O Allah, kërkoj mbrojtjen tënde nga ankthi, trishtimi, paaftësia, plogështia, përtacia, burracakëria, kurnacëria, shfrenimi dhe teprimi, nga borxhet dhe nënshtrimi.”

Kjo dua trajton 8-të gjendje emocionale që shkaktojnë brengosje të thellë:

Ankthi: Një re e pashpjegueshme dhe e vazhdueshme shqetësimi, frike, një parandjenjë sikur diçka e keqe do të ndodhë. Ndihesh i shqetësuar, nuk gjen qetësi dhe të duket sikur gjendesh në prag të një humnere në të cilin mund të përfundosh nga çasti në çast.

Trishtimi: Një gjendje brengosjeje që të shkërmoq trupin dhe mendjen. Fillon të besosh se është pothuajse e pamundur të jesh i lumtur. Ndihesh sikur nuk respektohesh dhe nuk duhesh nga askush.

Një ndjesi padobishmërie: Një ndjesi pafuqie dhe mungese shprese. Një pikëpamje e zymtë –  asgjë s’do të përmirësohet dhe asgjë s’mund të bësh për të përmirësuar situatën tënde. Ke ngecur në gjendje viktimizimi. Kjo të ul nivelin e tolerancës. Gjithçka dhe gjithkush përreth të shkakton acarim nervor.

Përtaci/plogështi: Asgjë s’të intereson dhe asgjë nuk të tërheq. Ndihesh i plogët, i amullt dhe i shteruar fizikisht. I gjithë trupi të peshon më rëndë dhe punët e vogla janë akoma më rraskapitëse si dhe kërkojnë më shumë kohë për t’u kryer.

Burracakëri: Të mungon vetëbesimi. Përjeton një ndjesi të thellë pavlefshmërie dhe fajësie.

Kurnacëri: Nuk të intereson mirëqenia e të tjerëve. Je shumë i fokusuar dhe angazhuar në zymtësinë dhe gërnjarinë tënde për të menduar për lumturinë e të tjerëve.

Borxhi mbytës: Ke vështirësi të përqendrohesh, të marrësh vendime, derisa çorganizohesh financiarisht me shpresën për të “blerë” daljen nga gjendja e mjerueshme në të cilën ndodhesh. Sjellja jote i ngjan dikujt që do të arratiset.

Nënshtrimi ndaj njerëzve: Gjendesh nën kontrollin dhe varësinë e njerëzve të tjerë. Ndihesh i shtypur nga njerëzit që ke përreth. Nuk ke më besim në vetëvete dhe në mungesë të rrugëdaljes ndihesh i detyruar të dorëzosh lirinë tënde.

Previous articleCilat janë shkaqet e suksesit në jetë?
Next articleNuk do të bëhet Kijameti derisa të ndodhin këto 11 ngjarje- A e ke ditur ?