KENI KUJDES NGA DISA BIMË NGA TË CILAT NUK KENI NJOHURI! REAKSIONET E PADËSHIRUARA

0
288

KENI KUJDES NGA DISA BIMË NGA TË CILAT NUK KENI NJOHURI!

REAKSIONET E PADËSHIRUARA;

Bimët që nuk ishte dashtë të shfrytëzohen ose të shfrytëzohen me kujdes të madhë dhe doza te caktuara në fushën e Fitoterapisë nga profesionistët.

1. Helmarinë (Atropa belladonna) – përmbanë: atropin, alkaloidet; skopilamin, hiosciamin, shfaqë pengesa si: probleme digjestive, marramendje, konvulzione, zemrim, vdekje.

2. Tatula (Datura stromonium) – përmbanë alkaloidet si: hiosciamin, atropin, pak skoplamin, shkakton: shqetësim dhe paralizë e frymëmarrjes.

3. Aconitum napellus – përmbanë: alkaloid akonition, bllokon sistemin nervor, paralizë dhe vdekje.

4. Lule kuqe e kopshtit (Papaver sommniferum) përmbanë: alkaloidet: (morfin, papaverin, kodein narkotin) shkakton probleme neurotike, halucinacione, mpirje, në doza të larta është vdekjeprurëse.

5.Digitalisi (Digitalis purpurea, Lanata) – pustikora, kallëf (gisht) – glikozidet kardiotonik – fibrilacion (dridhje) deri në bllokim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here