A e ke ditur kete per syrin e keq (mesyshin) ? Duhet ta dish patjeter per keto 10 gjera

A E KE DITUR KETE PER SYRIN E KEQ (MESYSHIN) ? DUHET TA DISH PATJETER …

A e ke ditur ?

Syri i keq nuk te godet vetem per bukuri
Syri i keq nuk godet vetem femijet por edhe te rriturit
Me rruzat e kaltra nuk mund te ruhesh nga syri i keq
Nga syri i keq ruhesh dhe sherohesh me lutje profetike
Syri i keq shkakton semundje shpirterore dhe fiziologjike
Hasedi (smira) eshte me i rrezikshem se syri i keq
Syri i keq godet njeriun,gjerat materiale si dhe kafshet
Nga syri i keq mund te goditesh prej pothuajse cdo person, por mund te goditesh edhe nga xhinet dhe kafshet
Dallimi ndermjet hasedit dhe mesyshit eshte se hasedi eshte urrejtje ndaj personit ta caktuar ndersa mesyshi eshte mahnitje ndaj viryteteve te ndonje personi, qe te dyja jane te rrezikshme dhe vdekjprurese ne shume raste
Syri i keq trajtohet nga rukjegjit dhe me lutje profetike dhe kuranore ,ndersa dem te madh te sjell nese mendon se mund te sherohesh ne tyrbe,kishe,kryq,rruza te kaltra,hajmalija apo gjera te dyshimta./mjeksiaislame/

Leave a Reply